Hürriyet

31 Ocak 2014 Cuma

Yaşamında Keşke kelimesi olmayan Burcu Göker

  Yazıma başlamadan önce eklediğim resmi açıklamak istiyorum. Bu resimde Burcu Göker, Lawrence Üniversitesindeki keman profesörü Stephane Tran Ngoc, eşi ve iki güzel kızı ile görülüyor. Ayrıca resimde Burcu'nun piyanisti ve daha sonraları eşi olan Eric Jenkins, ve eşim Mazlum Göker de bulunuyor.
   Bir önceki yazımda Şikago'da Burcu'ya Eric'in ailesinin nasıl sevgi dolu sıcak bir aile yuvası sağladığını anlatmıştım.Burcu'nun gittiği ülkelerde bir koruyucu ailesi olması sanki kaderiydi. Fransa'da yaşarken yerleşik Türk ailelerinin ona nasıl güzel bir aile ortamı sağladıklarını daha önceki yazılarımı okuyanlar hatırlayacaklar. Sadece Türk aileler mi. Daha Fransa'ya kurs için gittikleri dönemde ona kapılarını, kucaklarını açan Fransız aileleri nasıl unutabiliriz.
  Newyok'ta Juilliard'da okurken ona sahip çıkan aileler nasıl unutulabilir. Daha sonraları Amerika'nın başka şehirlerinde yaşarken, Kanada'da bulunurken hep böyle koruyucu aileleri oldu Burcu'nun .Burcu gittiği şehirlerde kendisini koruyan bu ailelerin etrafına çevrelediği sevgi halesi sayesinde yalnızlığını hissetmedi ve güçlendi.Bu belki Burcu'nun kendi sevecen ve iyimser kişiliğinden kaynaklanıyordu.Kimbilir belki de insanlar bu küçücük bedenli ama kocaman yürekli kızı görünce ona mutlaka destek olmalıyız diyorlardı. Burcu insanlara ailenin küçük kızı imajı yaratıyordu sanırım.
  Üniversitedeki ilk yılını gerek kişisel,gerek mesleki açıdan çok olumlu tamamlayan Burcu artık yaz tatili için ülkesine dönebilir, aylardır görmediği ailesi ile özlem giderebilirdi.Bursunun dışında boş vakitlerinde ufak çalışmalarla para biriktiren Burcu artık sevdiklerine  hediyeler de alabilirdi dönerken.
   Amerika'da öğrencilerin okul saatleri dışında böyle ufak işler yapmaları mümkün ve kanuni. Haftalık belli saatle kısıtlı olarak Üniversitelerin sağladığı veya kendi buldukları işlerde çalışarak ek gelir elde edebiliyor öğrenciler.
  Burcu da ilk yıl özel dersler vererek, ekstra konserlerde çalarak gelir temin etti. Burcu'nun ilk yıl  yaptığı, daha sonraki yıllar da zaman zaman tekrarladığı bir ek çalışma dikkatimi çekmişti. Burcu üniversite konser salonunda konser vermeye gelen çok ünlü müzisyenin  konserlerinde yer gösterici olarak çalışıyor ve ek gelir elde ediyordu.Zaman zaman aynı konser salonunda kendi konserleri de oluyordu.Kendi konser verdiği salonda, bir başka gün başka bir müzisyenin konserinde yer gösterici olarak çalışmak ancak Burcu kadar özgüvenli ve mütevazi bir kişiye yakışır. Ben 'Kızım çekinmiyormusun bu işten' dediğimde 'Yer gösterdiğim konserleri bedava da dinliyorum.'diyerek cevap veriyordu.
  Burcu Amerika'ya giderken kışlık giysileri, notaları ile doldurduğu bavullarına bu sefer kendi parası ile aldığı hediyeleri doldurarak ülkesine, sevdiklerine geliyordu.
  Burcu Göker Eylül 2004 de ikinci ders yılı için Lawrence Üniversite'ye dönerken bir önceki yıldan daha güçlü ve deneyimli idi. Birinci yılın sonunda aldığı yüksek puanlarla bursunu devam ettirmiş, bir çok arkadaş ve büyük bir sosyal çevreye sahip olmuştu.Eric ile oluşturdukları ikili ile bir çok konserler vermiş ve bu konserlerle okulda epey tanınmıştı.Bütün bunlar onu bir önceki seneye göre daha güçlü yapmıştı.Bu arada ilk yıl denediği Concord Orkestrası Konçerto Yarışmasında başarılı olamamıştı ama bu yıl aynı yarışmayı başka bir Konçerto ile tekrar deneyebilirdi.
  Geçen yıl Üniversitede ilk yılı idi.Bu sebepten Konçerto yarışmasında seçilememesini bir başarısızlık olarak algılamıyordu.Daha önünde gireceği ve kazanacağı çok yarışma vardı.
   Burcu'da çocukluğundan bu yana bir karekter özelliği çok dikkatimi çekiyor.Bir etkinlikten, konserden veya bir olaydan çıkışta hemen önündeki bir başka olaya odaklanıp ona çalışmaya başlıyor. Hani derler ya trende hep gidiş istikametinde oturuyor.Kısacası hep önüne, hep ileri bakıyor.Geriye dönüp aynı hataları tekrar etmemek için düşündüğü oluyor ama keşke sözünü ben ondan hiç duymadım.Keşke diyerek geçmişteki olaylara dövüneceğine o olaydan ders çıkarıp, aynı hataları tekrarlamayıp önüne bakmayı tercih ediyor.Sanırım bugünkü başarısının sırrı da bu.
  İşte ikinci yıl hedefte gene aynı Konçerto yarışması var. Bir başka Konçerto ile yeniden......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder