Hürriyet

8 Ocak 2014 Çarşamba

Burcu Göker ,Amacına Ulaşmak için Nelerden Vazgeçti.

Eklediğim resimde Burcu Göker bir konseri sonrası tebrikleri kabul ediyor. Elinde tuvalet torbası, sırtında kemanı ve eşyaları.Çok başarılı geçen bir konser sonrası mutluluğu yüzünden okunuyor değilmi?
 Mart 2003 sonunda biletini yakıp Paris'e dönmeyen Burcu'nun bundan sonra Amerika'da ne yapacağını ben dahi bilmiyordum. Herkes merakla bekliyordu.
  Burcu öncelikle Mart ayı sonuna kadar kaydı yapılan lisan okulunun ve kaldığı yurdun sürelerini uzatmakla işe başladı.Mücadeleye tekrar sil baştan başlıyordu.Bu anda ilk yapması gereken aklıselimle düşünmek ve bundan sonraki taktikleri iyi ayarlamaktı.
  Savaştaki askerlerin arada istihkam çukurunda dinlenip, matarasından bir yudum su içip,bir peksimet yiyerek toparlanıp yeniden savaşa başlaması gibi o da yeniden mücadeleye başlayacaktı.
  Bundan sonra keman eğitimine Amerika'da devam etmeyi kafasına koymuştu bir kere.
  Lisan okulunda İngilizce eğitimine devam eden Burcu ,Tofel sınavını tekrar deneyerek  daha önce aldığı puanı yükseltmek amacında idi. Bu arada tam burs alacağıve keman eğitimine devam edeceği okul ve hocaların araştırmasına devam ediyordu.İşte o günlerde bir mucize oldu. Daha önce Burcu'nun Frnsa Lyon'da defalarca beraber çalıştığı , masterclasslarına katıldığı C.N.S.M Lyon Profesörü Stephane Tran Ngoc'un Şikago Lawrence Üniversite'sinde görev aldığını ve yaylı çalgılar bölüm başkanlığını stlendiğini öğrendi.Prof Ngoc Burcu'yu çok iyi tanıyorve takdir ediyordu.Htta Juilliard sınavını denemeden önce kendisi ile çalışması için çok ısrar etmişti. Lawrence Üniversite çok tanınmış ve iyi bir Üniversite idive herşeyden önce Prof Ngoc çok değerli ve adı çok duyulmuş bir solist ve hoca idi. Bu Burcu için bir mucize idi diyeceğim ama aslında bu olay B urcu'nun önceden uzun çalışmalar sonucu hazırldığı bir durumun sonucu idi. Hiç bir şey mucize değildir. İnsan isterse kendi mucizelerini kendi yaratabilir. Burcu uzun yıllar o kadar çok hoca ile çalıştı, o kadar kendini tanıttı ki bu raslantılar kaçınılmazdı.
  Prof .Ngoc'un Lawrence Üniversite'sinde öğrencisi olmak çok güzel olacaktı.Tek sorun hoca ile temasa geçmek ve Üniversiteye tam burslu olarak kabul edilebilmekti.
  Prof. Ngoc ile iletişime geçen Burcu Üniversiteye tam burslu kabul edilmenin şartlarını öğrendi.Üniversitenin gerekli gördüğü Tofel puanı Juilliard'ın puanından çok yüksekti.Çünkü Juilliard sadece Müzik okulu idi ve sadece müzik dersleri vardı.Oysa ki Lawrence Üniversite bütün kültür dersleri ile komple bir eğitim veriyordu ve bu dersleri öğrenebilmek için daha iyi İngilizce bilmek gerekiyordu.Ayrıca sadece Prof Ngoc'un Burcu'nun keman seviyesi hakkında verdiği garanti geçerli olmuyordu.Burcu'nun gidip Üniversite'de bir keman dinletisi vermesi ve sözlü bir mülakata girmesi gerekiyordu.Ancak o zaman yeterli görülürse tam burs alabilirdi.
  Burcu Tofel seviyesini,puanını yükseltecek,Lawrence giriş sınavına hazırlanacak ve bu sınavı kazanacaktı.Bu da çok yoğun bir çalışma gerektiriyordu.
  Bütün bunların yanısıra Amerika vizesinin uzatılması, maddi sorunlar gibi teknik konular da vardı gündemde.
  Üniversite yönetimi ile sürekli yazışan Burcu sonunda dinleti işini, bu sınav için Amerika'da doldurduğu ve zorunlu eserleri kapsayan bir cd göndererek halletti.İş tofel sınavında gerekli yüksek puanı almaya ve milakata kalıyordu.Burcu'nun cdsini dinleyen ve Prof Ngoc'un referansını kabul eden Üniversite Yönetimi Burcu'nun adaylığını kabul etmişti.
  Bu arada yoğun İngilizce çalışan Burcu tekrar tekrar denediği Tofel sınavları sonucunda Üniversite için gerekli puanı tutturmuştu.
  Bütün bu yoğunluk içinde haziran ayı gelip çatmıştı. Ama ne çatmak. Saat farkından dolayı telefonla konuşmak için uykusuz kaldığımız, bizim buralarda elmizden bir şey gelmeden sadece dua edip çırpındığımız günler geçmiş ve hazira ayı gelmişti.
  3 Hazira 2003 günü Burcu mülakat için Şikago'ya gidecekti.Oysa ki aynı günlerde Türkiye'de Burcu için çok önemli ve mutlaka bulunması gereken bir olay vardı.
  Burcu'nun amacına ulaşmak için nelerden vazgeçtiğini bir sonraki yazımda yazayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder