Hürriyet

9 Ocak 2014 Perşembe

Burcu Göker Şikago'da Yeni bir Sayfa Açıyor.

  Eklediğim resimde Burcu Göker bir konser önce çalışırken görülüyor.
  Burcu Göker 3 Haziran 2003 günü Şikago Lawrence Üniversite'de bir mülakata girecek ve bu mülakatın sonucuna göre tam burs alıp almayacağı belli olacaktı.
  Bu Üniversiteye girmek için aylardır çalışan, Tofel sınavını alan, cd doldurup Üniversiteye gönderen Burcu'yu 1 Haziranda ülkesinde çok önemli bir başka olay bekliyordu.
  Burcu için çok değerli olan biricik ablası sırf Burcu törene katılabilsin diye evlilik törenini 1 Haziran gününe ayarlamış ve hepimiz onu bu mutlu günümüzde aramızda görmek için bekliyorduk.Burcu bir tercih durumunda idi. Bir atarfta ablasının mutlu günü, diğer tarafta en büyük hayali olan Amerika'da eğitim.Burcu'nun aklı ile kalbi arasındaki bu zorlu seçim mücadelesi sonunda Lawrence Üniversitesine gidip sınava girme kararı ile sonuçlandı.
  Ablasının 1 Hazirandaki düğün törenine telefonla katılan Burcu ablası evet derken karşıda ağlıyordu.Herşeyin bir bedeli vardı ve biz bunu çok önceden öğrenmiştik.
   Burcu 3 Haziran günkü Üniversiteye giriş ve mülakat için çok uzun ve zorlu bir yolculukla Şikago'ya vardı.Amerika çok büyük bir ülke ve eyaletler arası çok uzak.Saatlerce süren uçak ve otobüs yolculukları sonucunda Şikago'ya varan Burcu nerede kalacağını bilmeden , bilinmez bir yolculuğa çıkmıştı.Tek güvencesi artık çok iyi bildiği ve konuştuğu İngilizcesi idi. Bu çok iyi konuştuğu,Türkçe ve Fransızca kadar zeki bir şekilde hakim olduğu dil ona Lawrence'de tam burs kapılarını açacaktı.
  Şikago'dan Üniversitenin olduğu Wiskonsin Eyaletine otobüsle geçen Burcu ,bu çok uzun ve maddi imkanların yetersizliği sebebiyle ucuz yolculuk seçeneklerinin kullanıldığı yolculukta çok yorulmuştu.Ama Burcu'nun yorulmak ve hasta olmak gibi hakları yoktu.
  Kısa bir dinlenmenin ardından Üniversite'ye giden Burcu, mesleki performanısı için gönderdiği cd nin çok beğenildiğini ve bir süre sonra jüri tarafından çok geniş sözlü mülakata alınacağını ve sonucun bundan sonra belli olacağını öğrenci. Bu arada Prof. Ngoc'u henüz görmemişti.Nihayyet Burcu jüri önüne çıktı. Üniversite Yüksek Kurulundan ve hocalardan müteşekkil 5 kişilik jüri ve karşılarında yorgun Burcu.Prof. Ngoc jüride yoktu.Hiç tanımadığı bu kişiler Burcu'ya kişisel, sosyal ve kültürel bir çok sual sordular. Sorular arasında hiç mesleki konu yoktu.3.30 saat süren bu zorlu söz karşılaşması,adeta bir söz savaşı gibi idi. Burcu kendisine sorulan bütün soruları bir beceri ve özgüvenle cevaplıyor , herseferinde jürinin takdiri artıyordu. En sonmunda Burcu'ya hakikaten çok zor bir mantık sorusu sordu jüri.Burcu çok güzel bir manevra ile suali geri döndürüp cevabını jüriye verdirdi.Bu harika zekice ve mütevazi şekilde yapılan cevaplama jüriyi mat etmişti.Bu cevaptan sonra jürinin söyeleyeck bir şeyi yoktu artık.Salondan çıkan jüri bu genç kıza hayran olmuştu.Keman çalmasını cdden dinleyip hayran oldukları Burcu'nun zekası, mütevaziliği,İngilizceye hakimiyeti,hayat görüşü,mücadele azmi jürinin tam bursla ona Üniversitenin kapılarını açmasını sağlamıştı.
  Daha sonra Prof Ngoc'un anlattığına göre jüri mülakattan sonra gelip bu kadar mükemmel bir öğrenciyi Üniversiteye kazandırdığı için onu tebrik etmiş.
  Burcu her zamanki gibi bu zorlu savaştan galip çıkmış ve Şikago Lawrence Üniversite'ye tam burslu öğrenci olarak kabul edilmişti.
  Esas Amerika macerası şimdi başlıyordu.
  Bu arada Juilliard'a değil de Lawrence Üniversite'ye girmesinin ne kadar olumlu bir olay olduğunu zaman içinde daha iyi anlayacaktı.Zira Juilliard bir Müzik Okulu idi.Sadece müzik eğitimi veriyordu.Oysa ki Lawrence Üniversite keman ve müzik eğitiminin yanısıra komple kültür dersleri ile eğitim veren bir okuldu.
   İşte bu geniş kapsamlı Üniversite eğitimi bugünkü Burcu Göker'in inşaasına sebep oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder