Hürriyet

14 Ağustos 2014 Perşembe

Burcu gene azmini ve mücadele gücünü göstermişti.

Noel sabahı verilen hediyelerin  hepsi birbirinden güzel ve düşünerek alınmış nesnelerdi. Noel  ertesi güzel, eğlenceli aile toplantılarına katıldık. Yılbaşı gecesi  kutlaması ise noel kadar şaşaalı değildi. Gene de güzel bir gecenin ardından artık Thallesse'ye dönüş günümüz gelip çatmıştı.
Geldiğimiz gibi Portage Şikago, Panama City ve nihayyet Thallesse. Gene Şikago'da Embasy Suit'te bir gece kaldık ve yorgun ama mutlu evimize vasıl olduk.
Curuise gemisi, arkadan Portage noel gezisi oldukça uzun sürmüştü. Ben Amerikaya geleli neredeyse 3 hafta olmuştu ve ancak evimize uzun süre kalmaya gelmiştik.
Thallesse'de bizi ılık bir hava ve bir sürü sorun karşıladı. Daha önceki yazılarımda Mayıs ayında Burcu ve Eric'in Newyok Carnegie Hall konser salonunda bir konser vermek için yarışma kazandıklarından bahsetmiştim.Burcu ve Eric 1500 kişi içinden bu konser hakkını kazanmışlardı ama bu konseri engellemek isteyen bir grup insan vardı. Dünyanın her yerinde insan ve özellikleri aynı. Alt oyma , ayak kaydırma heryerde mevcut.
 Burcu da bu güzel gezi günlerinde bir yandan da arkalarından konserin gerçekleşmemesi için ayak oyunları kuran kişilerle mücadele etmek zorunda kalıyordu. Eric belki Amerikalı olduğu için, belki de karekter özelliklerinden Burcu kadar hırslı değildi. Zaten Carnegie Hall konseri de Burcu'nun mücadele edip kazandığı bir olaydı. Eric'e kalsa belki de yarışmaya bile girmezdi.
 Ben de bu oyunlardan çok etkilenmiştim. Bir yandan mutlu geziler yapıyor bir yandan da bu cennet gibi yerlerde alt oymaların yarattığı mücadelenin sıkıntısı ile başetmeye çalışıyorduk.
  Bir ara ben o kadar etkilendim ki ufak bir rahatsızlık bile geçirdim. İnsanın çocuğunun büyük bir mücadelede olması ve kendisinin elinden bir şey gelmeden sadece seyreder durumda oluşu çok can sıkıcı.
  Nihayyet Thallesse'ye döndük ve bu süre zarfında da Burcu zaferini kazandı. Çevresindeki kötü niyetli kişilerin amaçları gerçekleşmemiş ve Burcu ile Eric'in başarılı konserinin planını kimse engelleyememişti.
  Bu her zamanki gibi Burcu'nun azminin, mücadele gücünün büyük zaferi idi.
  Şimdi bizi Thallese'de yoğun günler bekliyordu. Bir yandan Burcu doktorası için çalışmalarına devam edcek. bir yandan Eppes Quarted konserlerini gerçekleştirecek. bir yandan mayısta gerçekleşecek konserin repertuarını hazırlayacaktı.Bu arada konserin afişleri için resim çekimi ve diğer tanıtım çalışmaları yapılacaktı.
  Ocak ayı çok yoğun başladı. Konserler, çalışmalar, Bu arada Burcu civar orkestralarda da konserlerde görev alıyordu. Bu hem mesleki açıdan hem de maddi açıdan büyük bir destek oluyordu Burcu'ya.Bu civar bölgelerdeki orkestra konserleri benim de çok hoşuma gidiyordu. Benzin parasını , diğer masrafları karşılayan orkestra ayrıca kalan sanatçılara en lüks otelllerde konaklama da temin ediyordu. Konser başlamadan zarf içinde alınan yüklü bir kaşe ücreti de bütün bunlara eklenince konserin değmeyin keyfine.
  Beni de böyle bir kaç konsere götürdü Burcu. Kaldığımız oteller çok lüks, konserler çok kaliteli ve konser sonrası verilen davetler çok görkemli idi. Ayrıca Burcu konser provasında iken ben bulunduğumuz şehri gezip dolaşıyordum. Hakikaten çok zevkli bir olaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder