Hürriyet

25 Haziran 2014 Çarşamba

Prof.Dr.Baki Komşuoğlu Kültür ve Kongre Merkezindeki Harika konser

Prof.Dr.Baki Komşuoğlu Kültür ve Kongre Merkezindeki harika konser

Prof.Dr.Baki Komşuoğlu Kültür ve Kongre Merkezindeki harika konser
18 Mayıs 2010 akşamı Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksek Okulu konserinden İstanbul'a döndüğümüzde vakit geç olmuştu.O gece iyice dinlenip  bir gün sonra gideceğimiz Kocaeli Üniversitesi Konseri ve onu takiben bir gün sonraki Malatya İnönü Üniversitesi Konserleri için hazırlanmamız gerekiyordu.Tabii bu konserlere hazırlanmak dinlenmenin yanısıra, konser kıyafetlerinin hazırlanması, repertuarın tekrar gözden geçirilmesi, notaların düzenlenmesi gbi bir çok faaliyet gerektiriyordu. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Burcu her şehirde vereceği konserlerde farklı bir repertuar düzenliyor ve mutlaka o bölgenin müziklerinden seçtiği örnekleri repertuarına katıyordu.
20 Mayıs sabahı Kocaeli Üniversitesi aracı bizi evimizden almaya geldiğinde biz hazırdık. Önce saat 15.00 de Kocaeli Üniversitesi konseri olacak, daha sonra gene aynı Üniversitenin aracı bizi Malatya uçağına yetiştirmek üzere Sabiha Gökçen Hava Limanına bırakacaktı. O gece Ankara aktarmalı uçarak gece geç vakit Malatya'ya varacak ve ertesi gün Burcu Göker ve Eric Jenkins Malatya İnönü Üniversitesi 16.Sanat Spor Etkinlikleri kapsamında bir konser vereceklerdi. Oldukça yoğun gözüken bu programa karşılık hepimiz çok neşeli ve kuvvetli idik.
O gün Kocaeli Üniversitesine gitmeden önce yolumuzun üzerinde olan Hereke'de Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine misafir edildik. Önce Fakülte Dekanı Prof.M.Reşat Başar'in odasında kahvelerimizi içip Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri ile tek tek tanıştıktan sonra Fakülte Orkestrasının çalışmalarını izlemek üzere Konser Salonlarına geçtik. O gün bizi en çok etkileyen olaylardan biri de Burcu'nun daha İstanbul'da Konservatuara başladığı zamanlardan tanıdığımız  genç öğrencilerimizin Fakültede öğretim üyesi olarak karşımıza çıkmasıydı. Bu gençlerden biri de Burcu'nun Gonca ablası idi. Burcu İstanbul Üniversitesi Keman bölümüne yarı zamanlı olarak başladığı 8 yaşında sınıfında daha büyük iki abla vardı.Gonca Abla ve Nazlı Abla.O zamanlar Burcu daha keman akort etmeyı bilmediği için Gonca abla ve Nazlı abla Burcu'nun kemanını akort etmesine yardımcı oluyorlardı. Bazen de çalışmalarında zorlandığı zamanlarda ona yol gösteriyorlardı. İşte Burcu çok küçük bir kemancı iken ona yardım eden ablalarından birini ,Gonca Ablasını Kocaeli Üniversitesi Konservatuarında daha da büyümüş.evlenmiş ve çocuk sahibi olmuş olarak karşısında görünce çok sevinmişti. Gonca Ablası da bir zamanlar küçücük olan Burcu'yu yetişkin bir kemancı olarak görünce çok mutlu olmuştu. İki eski dostun yıllar sonra sarılması etraftakileri de çok duygulandırmıştı. Gonca ablası  ile konuşacak çok şeyi olan Burcu, Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr Baki Komşuoğlu Kültür Kongre Merkezinde saat 15.00 gerçekleşecek konser sonrası konuşmak üzere vedalaştılar.
Bu güzel ziyaret ne yazık ki fazla uzun süremezdi. Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim üyeleri ve Öğrencilerle konserde buluşmak üzere vedalaşıp Kocaeli üniversitesine doğru yola çıktık.
Kocaeli Üniversitesine vardığımızda bizi Rektör Yardımcısı Prof.Dr Ayşe Sevim Gökalp Hanım karşıladı ve Üniversitenin harika manzaral lokalinde bareberce bir öğle yemeği düzenlendiğini söyledi. Kocaeli Üniversitesi çok geniş bir kampüs içinde çok büyük bir Üniversite. 55.000 öğrencisi ile Türkiye'nin en kalabalık Üniversitelerinden biri. Bütün bölümlerin olduğu Üniversite çok değerli Öğretim üyeler ile de Türk Yüksek Öğrenimine büyük katkıda bulunuyor.
Rektör yardımcısı Ayşe Hanım ve diğer Öğretim üyelerinin katılımı ile çok neşeli geçen bir yemekten sonra kahvelerimizi içip hemen Konser salonuna geçebileceğimizi söylediler.Burcu özellikle Eric Konser salonunda piyano ile biraz alıştırma yapma gereği duyuyordu. Burcu kemanını yanında taşıdığı için bu enstürüman alıştırması Eric için gerekli oluyor.Her salonun piyanosu farklı olabileceği için Eric'in konserden önce pianoyu tanıması ve biraz  aliştırma yapması gerekiyor.Tabıı Burcu'nun da onunla eşlik  olarak biraz çalışmaları gerekiyor.
Kocaelinin en modern Kültür ve Kongre Merkezi olan Prof.Dr.Baki Komşuoğlu Kültür ve Kongre Merkezindeki o harika konseri bir sonraki yazımda anlatmaya devam edeceğim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder