Hürriyet

12 Haziran 2014 Perşembe

Beth veda ediyordu ama Burcu henüz bu vedayı kabul etmiş değildi.

Beth veda ediyordu ama Burcu henüz bu vedayı kabul etmiş değildi.

Beth veda ediyordu ama Burcu henüz bu vedayı kabul etmiş değildi.
Burcu Göker ve Eric Jenkins 30 Kasım 2009 tarihinde Florida'ya geri döndüler. Türkiye'de kaldıkları bir hafta, geçirdikleri harika konser ve düğün onları çok pozitif duygularla beslemiş ve sorunlarına karşı daha güçlü kılmıştı.
Oysa ki bundan sonraki günler onları özellikle Burcu'yu sadece sorun değil çok acıklı bir olay da bekliyordu. Florida'ya döndükleri zaman ilk olarak hocası Beth'ı arayan Burcu onun telefonda bile konuşamayacak kadar güçsüz olduğunu fark edince çok üzüldü. Burcu'lar Amerika'da yokken Beth daha da ağırlaşmış ve artık yatağından kalkamaz hale gelmişti. Bunu işiten Burcu hemen Beth'in evine koştu.
Daha önceden son derece dinç ve güzel tanıdığı Beth çok halsiz ve kötü gözüküyordu. Çok zayıflamıştı. Oysa ki görüşmeyeli çok zaman olmamıştı. Bir insanın 10 gün içinde buı kadar değişebileceğini ilk defa bu olayda gören Burcu çok üzgündü. Ama üzgünlüğünü, ümitsizliğini Beth'e fark ettirmemesi lazımdı. Bugüne kadar hep iyileşeceğini düşünen ve bu düşünce ile hastalığının bütün arazlarına katlanan Beth ümidini yitirmiş gözüküyordu. Burcu gene de kuvvetli ve ümitli gözükmeliydi.
Beth'in bir kardeşinden ve onun çocuklarından başka kimsesi yoktu ve onlar da başka bir şehirde idiler. Bakacak kimsesi olmayan Beth'in durumu çok zordu. Bu durumda Burcu'ya çok büyük bir ödev düşüyordu. Her gün belli saatlerini Beth'e ayırıp onunla ilgilenmesi gerektiğini düşündü. Bunu yapmak zorunda değildi belki ama hep kalbi, hem aklı, hem de yaşadığı coğrafyanın adetleri, annaneleri bunu yapmasını emrediyordu. Bir zamanlar güçlü olan, ona yardım eden, onu savunan, Florida State Üniversitesinde tam burs almasını sağlayan, kısa zaman da olsa çok sevdiği kemanı konusunda ona birçok şey öğreten bu insana zor zamanında yardım etmek Burcu'nun görevi idi artık. Burcu hergün derslerinden, Üniversitedeki görevlerinden artan zamanlarda bazen bir çiçek, bazen bir kek alarak Beth'e gitmeye ve onunla kahve içip sohbet etmeye başlamıştı. Bu arada Beth'in hastalığı sebebiyle yapamadığı işlerini de toparlamaya çalışıyordu. Tabii içi kan ağlarken yüzünde bir mutluluk maskesi takmayı ihmal etmiyordu. Beth'e moral vermesi gerektiğini çok iyi biliyordu. Beth artık Burcu ile ders de yapamıyordu. En son derslerini kasım ayında Türkiye'den döndükten sonra yapmışlardı
Bir gün Beth ile Burcu beraber oturuken Beth birden Burcu'ya Florida'dan gitmesi gerektiğini söyledi. Artık Burcu'ya yardımcı olamadığının bilincinde olan Beth Burcu'nun başka bir hoca ile başka bir Üniversitede doktorasını tamamlamasını istiyordu.. Burcu için bu imkansızdı. Zira o artık evli idi ve eşi ile karar vermek zorunda idi. Ayrıca Burcu burada Beth ile yola çıkmıştı. Onu bırakıp gitmek Burcu'nun karekterine uymazdı. Beth'in  onu bırakıp gidebileceği düşüncesini aklına bile getirmek istemiyordu.
Gene günlerden bir gün Beth'i ziyarete gittiğinde Beth ona bir ipek fular hediye etti. Üzerinde keman motiflerinin olduğu bu ipek eşarbın bir veda hediyesi olduğunu daha sonra Burcu çok iyi anlayacaktı. Aslında Beth Burcu'ya veda ediyordu ama Burcu henüz bu vedayı kabul etmiş değildi.
Bugün bu acıklı anıyı burada kesmek istiyorum.  Bu acıklı olayın sonunu bir sonraki yazımda anlatacağım. Bugün söylemek istediğim güzel bir olay var. Burcu bugün yanı 3 Nisan Florida Destın'da Pink Martini ile bir konser verecek. Ülkemizde de çok iyi tanınan bu topluluğun beraber çalacağı iki kemancıdan biri olmak çok mutluluk verici bir olay. Bu konserinde Burcu Göker'e başarı dileklerimle yazımı bitirmek istiyorum
  Son paregraf  bu yazıyı ilk yazdığım ve yayınladığım gün yazılmıştı. Oysa bugün yani 12 Haziran 2014 günü Burcu Göker Çin Şankhay'da Suzhou Bilim Teknik Üniversitesinde Türk bestecileri konulu bir konferans verecek ve ardından bir dinleti sunacak
  Belki Türkiye'nin bile yerini doğru dürüst bilmeyen kişilere Türk bestecilerini anlatmak ve Türk bestelerinden eserler yorumlamak ancak Burcu gibi cesur bir gence yakışır. 
 Seninle gurur duyuyoruz Burcucuğum. Yolun açık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder