Hürriyet

16 Haziran 2014 Pazartesi

Baharda Dansa Davet


Baharda dansa davet
 
Burcu Göker Konser Afişi

Burcu Göker ve Eric Jenkins 7 ve 8 mayıs 2010 taihlerinde New York'ta Stradivarius Konserleri kapsamında verdikleri ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı basında çok ses getiren resitallerinden sonra 9 mayısta Türkiye'ye doğru hareket ettiler. 10 Mayıs akşamı Atatürk hava limanına vardıklarında hem çok yorgun hem de uykusuzdular. Hemen dinlenip jetlagı üstlerinden atıp hazırlanmaları gerekiyordu. Zira ertesi  gün yani 11 mayıs günü Caddebostan Kültür Merkezinde çok büyük bir konser vereceklerdi.
11 Mayıs sabahı erkenden kalkan Burcu ve Eric hemen akşamki konserin hazırlıklarına başladılar. Bu arada evimiz de yangın yerine dönmüştü. Her zaman tertipli olan evimiz bir anda 4 tane büyük bavulun ortaya saçılması ve konser telaşı içinde oldukça dağınık görünüyordu. Burcu'nun bu yılki konserlerinin teması Baharda Dansa Davet idi. 11 Mayıs ile 31 Mayıs arasında üç haftada 8 konser verecek olan sanatçılar konser salonlarında vereceklerı konserlerinde birinci bölümünde Stravinsky'nin Suite İtalianne ve Mendelssohn'un keman ve piyano için Fa major sonatını seçmişlerdi. Mendelssohn'un bu sonatı çok bilinen bir eser değil. Ancak sanatçı öldükten sonra bulunan bu eser geçmiş yıllarda Yahudi Menuhin tarafından yorumlanmış ve tanıtılmıştı. Bu konserlerin ikinci bölümünde seçilen eserler hakikaten konserlerin temasına uygun baharda dans  ettiren eserlerdi. Paul Schoenfield'den 4 hatıra, Howard Blake'den jazz dansları ve Astor Piazzolla'dan 4 tango. 4 Hatıra isimli eser de zaten Samba,Tango,Tin Pan Alley ve Square Dans gibi popüler dans parçalarının klasik müzikteki örnekleri idi.
O gece Caddebostan Kültür Merkezi tamamen dolu idi. Bir hafta öncesinden çıkan biletler iki günde tükenmiş ve bir çok kişi bilet bulamamıştı. Konsere nasıl gireceği konusunda bize ulaşan kişilere Burcu konser saatini beklemelerini ve herkesi içeri almaya gayret edeceklerini söylüyordu. Nitekim sonunda konser başlama zilleri çalarken kapılar açıldı ve dışarda bekleyen ve yer bulamayan kişiler de içeri girdi.
Konserin birinci bölümü harika bir klasik müzik ziyafeti ile mest olan dinleyiciler ikinci bölüm başladığında Burcu'yu gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler. Burcu ikinci bölümde çalacağı eserlere uygun  püsküllü  bir tango kyafeti ile sahnede yerini almıştı. Konserin ikinci bölümü çok güzel geçti. Bütün salon bu harika eserlerle Burcu ile çoştu ve adeta yerlerinde dans etti. Hakikaten konser amacına erişmiş ve o gece 650 kişi Caddebostan Kültür merkezinin Büyük salonunda Burcu ve Eric'in müziği ile samba, tango yapmıştı.
Konserin bitiminde Burcu bis parçası isteyen izleyicilerinden özür diledi.Her zaman konser bitiminde fazlası ile bis yapan Burcu bu sefer bis yapamıyordu. Tebrikleri de kabul edemeyeceğini söyleyen Burcu aşağıda T.R.T nın arabasının beklediğini Gece Haberlerinde program konuğu olduğunu ve isteyenlerin kendisini bu gece orada da izleyebileceğini söyleyerek soyunma odasına yöneldi.
Burcu hemen üstünü değiştirdi ve ikimiz T.R.T nin arabasına  binip Ortaköy Stüdyolarına yöneldik. Bu arada babamızı ve Eric'i çiçekler, tuvaletlerle eve uyumaya gönderdik.
Eric'in dinlenmesi gerekti. Zira ertesi gün Konya Selçuk Üniversitesi Konseri için Konya'ya hareket edecektik. Peki Eric dinlenecek de Burcu ne olacak diye aklınıza gelebilir. Bir komando gibi çalışan Burcu maalesef dinlenemiyecekti. O gece yarısından sonra T.R.T deki programından dönecek, sabaha kadar Konya için bavul hazırlayacak, ertesi sabah iki saat uyku ile Konya'ya hareket edecek ve gece Konya'da konser verecektı. Bütün bunları yaparken yorgun, isteksiz olma gibi bir hakkı yoktu. Ama biz bütün bunların içinde bile çok mutluyduk. Gece T.R.T arabasında programa yetişirken açlık bastırıken, dönüşte araba da uyuklarken, gece o karmaşa da bavul hazırlarken mutlu idik ve hep gülüyorduk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder