Hürriyet

26 Haziran 2014 Perşembe

20 Mayıs Gecesi Ankara aktarmalı Malatya uçağına yetişmek zorunda idik.


20 Mayıs Gecesi Ankara aktarmalı Malatya uçağına yetişmek zorunda idik.
 
20 mayıs 2010 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr.Baki Komşuoğlu Kongre ve Kültür Merkezinde Burcu Göker ve Eric Jenkins'in vermiş olduğu konseri anlatmaya devam ediyorum.
O gün Rektör Yardımcıı Prof.Dr.Ayşe Gökalp hanım ve diğer Üniversite yöneticileri ile Üniversitenin harika manzaralı lokalinde yenen tanışma yemeğinden hemen sonra Burcu ve Eric konser öncesi biraz alıştırma yapmak için hemen Kültür Merkezine gittiler. Prof.Dr.Baki Komşuoğlu Kongre ve Kültür merkezi Kocaeli'nin en büyük Konferans salonu.1200 kişilik bu salonu görünce bu konser için nasıl dolacağını düşünmeye başladım. Mayıs ayı öğrencilerin sınav ayı olduğu için bu tür konserlere gençler fazla rağbet göstermiyor.Ayrıca klasik müzik konserleri de fazla rağbet gösterilen konserler arasında değil ne yazık ki.
Ama o gün bu düşüncem de ne kadar hatalı olduğumu konser sonunda daha iyi anladım. Kocaeli Üniversitesi başta Sayın Rektörleri Sezer Komşuoğlu Hanım da olmak üzere bütün bölüm başkanlarının gösterdiği büyük itina ile olağanüstü bir katılım sağlamış ve konser salonu tamamen dolmuştu. Her bölüm öğrencilerini başta hocaları olmak üzere konser salonunda görmek çok duygulandırıcı bir durumdu.Konser çok güzel geçti .Konser sonunda Rektör yardımcısı Ayşe Gökalp Hanımdan çiçeğini alan Burcu ve Eric bu harika dinleyıcıden çok mutlu idi. Prof.Dr.Sezer Komşuoğlu Hanımla elele resim çektiren Burcu'nun gözlerindeki sevinç ve onur  unutulur gibi değildi.
Çok sevecen bir aile havasında geçen bu güzel konserin ardından uzun süren resim çektirme seaslarından sonra Burcu ve Eric hemen üstlerini değiştirdiler.Bütün ısrarlara rağmen konser ertesi bir çay bile içmeye vakit yoktu. Zira sanatçılar üstlerinden çıkardıkları tuvalet ve simokinleri hemen bavullarına koyacak ve rektörlük aracı bizi Sabiha Gökçen Hava Limanına götürmek üzere hareket edecekti.O gece Ankara aktarmalı Malatya uçağına yetişmek ve ertesi günü Malatya İnönü Üniversitesinde olmak zorunda idik.
Malatya İnönü Üniversitesinde 21 mayıs 2010 günü Üniversite Gençlik Şöleni kapsamında verilecek olan konseri ve anılarımızı bir sonraki yazımda anlatacağım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder