Hürriyet

22 Haziran 2014 Pazar

Burcu Göker'in Düzce'lileri büyülediği Konser

Burcu Göker Düzcelileri yine büyüledi.

Burcu Göker Düzcelileri yine büyüledi.
 
Burcu Göker Mayıs 2010 Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Konseri Sonrası

17 Mayıs 2010 günü Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Konferans Salonunda Burcu Göker ve Eric Jenkins konserini dinlemeye hazırlanırken Salona yeni alınan piyano sahnede ışık ışık parlıyordu. Eric bu harika piyanoda ilk defa çalacak olmanın mutluluk ve çoşkusu içindeydi. Aynen geçen yıl aynı tarihlerde yeni açılan bu salonda ilk defa çalacak olmanın çoşkusu ve mutluluğu gibi.
Konser Salonu geçen yıl olduğu gibi gene tamamen dolu idi. Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanısıra bütün Düzce protokolu salonda yerini almıştı. Düzce üniversitesindeki bu harika katılımı ne yazık ki bir çok bölgemizde göremiyoruz. Gönül hep böyle geniş katılımlı konserler istiyor.
Konser öncesi bir açılış konuşması yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu heryıl Burcu Göker Eric Jenkins Mayıs Konserlerinin geleneksel olmasını arzu ettiklerinı belirtti. Biraz sonra Burcu da konserine başlamadan önce heryıl aynı tarihte Düzce'ye geleceğiz ve çalacağiz sözünü verdi.
Sanatçılar konserlerinde Mendelssohn. Schoenfield. Piazolla gibi klasik müzik bestecilerinin eserlerini yorumladılar. Konserin sonuna doğru Burcu ve Eric keman ve piyano için derlenmiş türkülerden bir demet ile salondaki dinleyicinin duygularını coşturdular. Yörük Ali Efe Zeybeği, Çanakkale Türküsü, Vardar Ovası türkülerini keman piyano eşliğinde sunan ikili dinleyiciden büyük alkış aldı. Burcu Göker konserin finalini yeni bestesi Su ile yaptı. Dikkat ettim. Burcu bütün konserlerinde en sona kendi bestelerinden birini veya bir kaçını ilave ediyor ve mutlaka konserini kendi bestesi ile bitiriyor. Sanırım bu olay ben de besteciler içinde varım demek gibi bir şey.
Bu güzel ve çok anlamlı konserin sonunda Rektör Hanım Burcu ve Eric'e gül motiflerinin bulunduğu bir ebru tablosu hediye etti.
Günün en anlamlı olayı ise gece konser sonunda hep beraber neşe içinde yenen yemekte Rektör Hanımın Burcu'dan haziran ayında Üniversitede bir masterclass yapması konusunda aldığı sözdü.
Demek ki bir aydan kısa bir süre sonra gene bu cennet yere gelecek ve her zamankinden daha çok kalacaktık. Burcu masterclass yaparken ben de çevreyi daha iyi tanıma fırsatı bulabilecektim.
Ertesi sabah Akçakoca'ya doğru yola çıkacak ve 18 mayıs günü Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda bir konser daha olacaktı.
O gece günün heyecanı ve mutluluğu ile uykuya dalmadan önce bir an düşündüm. Burcu ile çok zor bir eğitim yolculuğundan geliyorduk. Ama bütün yorgunluklarımı bu anlamlı konserler unutturuyordu. Bir anne daha ne isteyebilir ki.
Bir sonraki yazımda Akçakoca yolculuğumuzu ve konserimizi anlatacağım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder