Hürriyet

27 Haziran 2014 Cuma

Malatya İnönü Üniversitesi Konseri öncesi beni çok etkileyen bir olay


Malatya İnönü Üniversitesi konseri öncesi beni çok etkileyen bir olay
 
20 Mayıs gecesi daha doğrusu 21Mayıs gece yarısından sonra Malatya Hava Limanına indiğimizde hepimiz çok yorgunduk. Hadi Burcu ve Eric bir gün önce yorucu bir konser vermişlerdi. Ben konser vermediğim halde onlar kadar, hatta daha fazla yorgundum. Bir gün önceki İstanbul-Kocaeli yolculuğu, Konser heyecanı, birçok kişi ile tanışma, Konser sonunda acele Sabiha Gökçen Hava Limanına yetişme ve Ankara aktarmalı Malatya yolculuğu beni çok yormuştu.Ben artık Burcu ve Eric kadar genç değildim. Bu uzun konser turneleri onur verici olduğu kadar çok da yorucu oluyordu benim için.
İşte o gece bizi Malatya Hava limanında karşılayan İnönü Üniversitesi Rektörlük aracına bindiğimizde bir an gözlerimi kapattım. Bir an önce Üniversite Konuk evine varmak ve uyumak istiyordum. Uzun süren bir araba yolculuğundan sonra Malatya İnönü Üniversitesi Konuk Evine vardık. Hakikaten Malatya Hava Limanı şehre oldukça uzaktı. Konuk evine vardığımızda bize ayrılan odalara çıktığımızda birden gecemin aydınlandığını ve tüm yorgunluğumun geçtiğini hissettim. Üniversite Konuk Evinde bize ayrılan odalar tamamen kayısı renginin hakim olacağı bir dekorasyona sahipti .Kayısı rengi perdeler, kayısı rengi yatak örtüleri kayısının ana vatanı olan bu güzel şehrin Üniversite konuk evinde karşımıza çıkmiştı. Bu güzel dekore edilmiş odaları görünce birden tüm yorgunluğum geçti .Evet çok güzel bir konser, güzel bir mekan, güzel insanlar ve güzel anılarla dolu iki gün bizi bekliyordu.
O gece geç vakit Malatya'da derin bir uykuya daldık. Ertesi sabah bütün yorgunluklarımızı üzerimizden atmış bir şekilde çok zinde olarak kalktık .Konuk Evinin bahçesinde hazırlanan kahvaltı masasına oturduğumuzda  nefis mayıs sabah hafif esintilerle çok güzel bir günü müjdeliyordu.
Biz kahvaltımızı ederken biri kız iki genç Üniversiteli olduğunu tahmin ettiğimiz kişi masamıza geldi ve kendilerini tanıttılar. Bu kişiler Malatya İnönü Üniversite Yönetiminin bize konser ve sonrası için rehberlik etmesi amacıyle görevlendirdikleri gençlerdi.Gençlerden hanım olan Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuarında master yapan Günsü Yılma adlı kızımızdı. Daha sonra defalarca karşılaşacağımız ve yollarımızın kesişeceği Günsü kızımızla o gün aramızda doğan güzel elektrik gün geçtikçe artarak hala devam ediyor. En son 8 Mayıs Edirne Trakya Üniversitesi konserine özel olarak gelen kızımız halen Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik Bölümünde doktora yapıyor.
O gün kahvaltı ve arkasında içilen kahveler sırasında daha da pekişen sohbetin ardından hep beraber Güzel Sanatlar Fakültesine geçtik. Konser öncesi Güzel Sanatlar Fakültesini gezmek, bölüm başkanları ile tanışmak istiyorduk. Üniversitede bizi Güzel sanatlar Fakültesi Profesörü Kadir Karkın Bey ve gene aynı Üniversitede görevli Doç ,Metin Karkın Beyler karşıladı. Bu değerli hocaların içten davranışları bizi daha da çok etkilemişti. Burcu Göker ,Eric Jenkins ve Prof.Kadir Karkın ve Doç Metin Karkın Beylerin müzik dolu sohbetlerini dinlerken birden Burcu'nun konserleri özellikle Üniversite konserleri sebebiyle ne çok değerli kişi ile tanıştığımı düşündüm. Bu çok büyük bir nimetti benim için.
O gün bu sohbetin ardından şahit olduğum ve beni çok etkileyen bir olayı daha sonraki yazımda anlatacağım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder