Hürriyet

1 Haziran 2014 Pazar

Beth'in Sağlığı ile ilgili kaygılarımda yanılmayı çok isterdim.


Burcu Göker ve Eric Jenkins bizi yolculadıktan bir hafta sonra Florida'daki yeni hayatlarına doğru yola çıktılar. Biz Şikago'dan ayrıldıktan sonra Portage'ye Eric'in ailesinin yanına dönen gençler eşyalarını topladılar ve Burcu daha önceden yapmış olduğu green card görüşmesini gerçekleştirdi ve geçici kartını aldı. Artık o Amerika'da öğrenci statüsünde değil bir Amerikalı eşi olarak yaşayacaktı.
Gençler kendi arabaları olmadığı için Eric'in ailesine ait minübüs tarzı bir araba ile Florida yolculuğuna çıkacaklardı. Bu arabayı seçiş nedenleri televizyon, bilgisayar ve şahsi eşyalarını, kitaplarını Florida'ya daha kolay nakledecekleri düşüncesi idi. Eric Burcu gelmeden, haziran ayı sonunda Florida'ya gitmiş ve beraber yaşayacakları evi kiralamıştı. Evi kiralarken eşyalı olmasına dikkat etmişti. Bu durumda sadece şahsi eşyaları, bilgisayar ve televizyonları onlar için yeterli olacaktı.
Tıkapasa dolu araba ile çok uzun bir yolculuğa çıkıyorlardı. Nihayyet Ağustos ayının 10 unda bir sabah Eric'in ailesi ile vadalaşıp Protage'den yola çıktılar. Bu sefer gözyaşlarını silme sırası Pamela'da idi. Amerika'nın ne kadar büyük bir ülke olduğunu ve bir yerden bir yere ulaşımın ne kadar zaman aldığını, eyalet içinde yolculuğun bile saatler sürdüğünü daha önceki yazılarımda anlatmıştım. Gündüzleri sürekli araba kullanan Eric gece olunca bir mola vermek istiyordu. Daha 18 yaşında Türkiye'de ehliyet almış olan Burcu ise çok iyi araba kullanmasına rağmen Amerika'daki şehirlerarası yol trafiğinden ürktüğü için Eric'e destek olamıyordu. Bir gece Kentucy'de, diğer gece Alabama'da mola veren gençler üç günlük yorucu araba yolculuğundan sonra Florida Tahallesse'ye vardıklarında çok yorgundular. Direkt olarak Eric'in kiraladığı eve giden gençleri kötü bir süpriz bekliyordu. Eric'in haziran ayında eşyalı olarak kiraladığı ev boştu. Şirket henüz eşyaları getirmemişti. Hemen telefonla şirketi arayan Eric eşyaların bir kaç gün içinde getirileceğini öğrendi. Oysaki Burcu iki gün sonra açılacak okul karmaşası başlamadan yerleşmek ve gönül rahatlığı ile doktora eğitimine başlamak istiyordu. Evdeki ilk günleri kiralama şirketinin geçici olarak ayarladığı eşyalar ile geçti. Bu arada Burcu ve Eric Üniversiteye gidip profesörleri ile çalışma saatlerini ayarladılar, ev için gerekli alışverişleri yaptılar.
Biz İstanbul'da onlardan gelecek iyi haberleri bekleyerek ve onlara çok uzaklardan kuvvet, başarı ve iyi niyet dileklerimizi göndererek bekliyorduk. Bu arada benim aklımda hep bir sorun vardı. Burcu Üniversitede doktora eğitimini yapacağı profesörünün kanser geçirdiğini ve artık iyileştiğini söylemişti. Doktora eğitimini yapacağı profesörü Beth Newdome 42 yaşında çok değerli bir keman hocası idi. Amerika'da virtüoz olarak da adı çok duyulan bu hanım Burcu'yu çok isteyerek doktora öğrencisi olarak almış ve Burcu ile ilgili uzun vadede çok güzel çalışma planları yapmıştı. Daha önceki yazılarımnı okuyanlar belki hatırlar. Burcu ve Eric hem Arizona hem de Florida üniversitesinden davet almış ama Burcu özellikle Beth'i tercih etmiş ve Florida'ya gelmişlerdi. Beth de Burcu'yu dinleti sırasında o kadar çok beğenmişti ki ona Üniversitenin en yüksek bursunu verdirmişti.Okuyanlar belki bana şom ağızlı, menfi diyecekler ama ben hep Beth'in hastalığının Burcu için bir hendikap olmasından kuşkulu idim. İçimden daima Beth'a sağlıklı bir yaşam diliyordum. Beth'in sağlığı ile ilgili kaygılarımda yanılmayı çok isterdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder