Hürriyet

22 Mart 2015 Pazar

Kemanına ve sanatına karşı duyduğu büyük aşk.

Bir önceki yazımda 10 mayıs 2012 Bursa Uludağ Üniversitesi konserimizi anlatmıştım.
Burcu Göker ve Eric Jenkins 15 Mayıs  saat 20.00 de İzmir Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi Küçük Salonda İzmirli müzik dostları ile buluşacaklardı. Burcu geçen yılda aynı yerde büyük salonda konser verdi ve çok büyük beğeni aldılar. Bu yılkı  başvurumuzda resitallere sadece küçük salonu tahsis ediyoruz sözü ile karşılaştık. Dinleyicisine ulaşmayı hayatında amaç edinen Burcu için küçük veya büyük salon ayrımı olmuyordu.
Ayrıca Burcu ve Eric bu konserin ertesi günlerde İzmirde başka etkinliklere konuk olacaklardı.16 Mayıs Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarında Avrupa ve Amerika'da müzik eğitimi konusunda bir söyleşi yapacak olan gençler 17 Mayıs günü saat 20.00 de Ege Üniversitesi Gençlik Şenlikleri kapsamında Prof.Dr.Yusuf Vardar MÖTBE salonunda bir konser gerçekleştireceklerdi.
Aksilikler cuma akşamı Bursa Uludağ Üniversitesi konserinden dönüşte Burcu'nun yutkunma zorluğu,boğaz ağrısı ve ateşlenmesi ile başladı. Cumartesi sabahı doktora bile gidemeyecek durumda olan Burcu doktorunun telefonla koyduğu teşhis sonucu verdiği ilaçlar ve hafta sonu dinlemesi ile bu gripal olayı atlatmaya çalıştı. Konser sabahı ise aldığı kuvvetli antibiyotiklere rağmen hastalıkta herhangi bir iyileşme olmayınca biz İzmir yakındaki bir hastanenin acil servisinde soluğu aldık.
Neyse acildeki doktorun hastalığın hızını kaybettiği yönündeki sözleri bizi biraz rahatlattı. Cuma gününden bu yana devamlı ağrı kesicilerle ayakta duran Burcu bu gece de gene ağrı kesicilerle sahneye çıkacak ve kemanını çalacaktı. Burcunun dediğine göre sahneye çıkınca hiçbir şeyi kalmıyor ve bütün gücünü topluyormuş. Konser günü İzmirdeki bütün gazetelerde İzmirde iki büyük konser diye çıkan haberde bahsedilen konserinde Burcu gene harikalar yaratacaktı  buna emindim.. Bu ne büyük aşktı  kemanına ve sanatına karşı.
Bütün gücümüz bu gece senin olsun BURCU GÖKER diyerek geceye başladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder