Hürriyet

13 Mart 2015 Cuma

Burcu Göker'in kapak olduğu Dergi

Burcu geldi, iki gün sonra da Eric  geldi. Gelir gelmez hemen turne çaışmalarına başladılar. Tabii ben de. İlk konser hemen geldikleri günlerdeydi. 4 mayıs 2012 İzmir Karşıyaka Opera Sahnesi Konseri.
İzmir Burcu ve Eric için ablasının, yeğenlerinşn yaşadıpı şehşr olmasının ötesinde daha önce de bir çok konser verdikleri tanıdık bir şehirdi. İzmir'de de aynen İstanbul'da olduğu gibi güzel bir seyirci kitleleri oluşmuştu. Her yıl onları hasretle bekleyen ve her konserlerine koşa koşa gelen bir çok müziksever.
4 Mayıs gecesi Karşıyaka sahnesi tıklım tıklım doluydu. Çok zevkli , beyaz çiçeklerle süslenmiş sahnede Burcu bir kuğu gibiydi.Bu konserde  beni en çok etkileyen olaylardan biri uzun yıllardır görmediğim bir dostumun bu konser gelişi oldu. Yıllar öncesinden tanıdığım Yücel Baygün ağbimiz eşi ile gelmişti Burcu'nun konserine. Daha güzeli Yücel ağbimiz Burcu'yu ilk defa görüyordu. Dostumuzla yollarımız daha Burcu doğmadan ayrılmış ve yaşam bizleri ayrı ayrı şehirlere savurmuştu. Geçen yıllarda eşi çok sevdiğim arkadaşım Melek hastalanmış ve biz onu ziyarete yaşadıkları şehre gitmiştik ama tabii o tarihlerde Burcu Türkiye'de olmadığı için gene tanışamamışlardı.Daha sonra o çok sevdiği eşini kaybetmiş, çocukları büyümüş, evlenmiş ve yaşadığı şehri gene değiştirmişti. Ne tasadüf ki  bu sefer yolu İzmir'e düşmüştü.Yeni bir yaşam kurduğu bu şehirde onu arayıp bulmuş ve yaşamını birleştirdiği yeni hayat arkadaşı ile Burcu'nun konserine davet etmiştim.
O gece Karşıyaka Sahnesinde Yücel ağbimi ve eşini izleyiciler arasında görünce çok duygulandım. O da yıllar sonra karşılaştığı sadece doğumunu duyduğu küçük Burcu'nun büyük bir kemancı olmasından çok duygulanmıştı.
Bu duygu dolu anları resimlerle sabitledik yaşamımıza.
Gene izleyiciler arasında bulunan Yeni Asır Gazetesinden Bülent Gürlük ve eşi Derya Yırcalı Gürlük Hanım ile konser bitiminde yaptığımız sohbet dolu kahve molası harikaydı.
Konserde büyük kızım , eşi ve torunum Ural da vardı. Tabii Ural'ın arkadaşları da gelmişti konsere. Ural benim teyzem diye büyük bir hava agtıyordu arkadaşlarına her zaman ki gibi.
Bu konserden sonra ki konser 10 Mayıs Edirne Trakya Üniversitesi konseriydi. Bu konsere oldukça kalabalık bir dinleyici grubu gidecektik İstanbul'dan. Burcu'yu çok seven dostlarımız gene bu yolculukta bizleri yalnız bırakmamak ve konseri harika bir gezi haline getirmek çabasındaydılar.
Bu harika yolculuğu ve konseri bir sonraki yazımda anlatacağım.Bu yazıma bir fotoğraf ekledim.Temmuz 2011 e yayınlanan bir Klasik Müzik dergisinin kapağı bu fotoğraf.Burcu'nun bir çok degi ve gazetede haberi ve röportajı yayınlandı ama kapak olduğu tek dergi bu. ben de bu kapağı yazıma eklemek istedim. Umarım daha başka bir çok dergide kapak olur meslek yaşamında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder