Hürriyet

13 Ocak 2015 Salı

Yenilirken harika bir vuruşla bir anda galip gelebilmek.

28 Mayıs 2011 Antalya Aspendos Sahnesi konserini ve konser sonrası hep beraber yenen sohbet dolu yemeğimizi bir önceki yazımda anlatmıştım.
Bu konserden sonraki konser Kıbrıs Bellapais Festivali etkinliği idi. İki etkinlik arasındaki bir kaç günü değerlendirmek ve turnenin yorgunluğunu atmak için Antalya'da bir kaç gün kalıp gezmek istiyorduk.Bellapais festivali bu yazın son konseri olacaktı. O etkinlikten sonra Burcu ve Eric Amerika'ya döneceklerdi.
29 Mayıs günü sabahı bizi alıp Antalya ve çevresini gezdirmesi için bir minübüsla anlaşmıştık önceden.Kalabalık olduğumuz için otomobil ile gidemiyorduk. Hep beraber minübüste gülüş cümbüş gitmek daha eğlenceli oluyordu. Daha önceki konserlerde de böyle minübüsle geziler yapmıştık.
Burcu ve Eric dostlarının sevgi haleleri içinde harika zevk alıyorlardı bu gezilerden. Bütün dostları onları küçük bir çocuğu şımartır gibi şımartıyordu bu geziler sırasında. Burcu ile Eric'in de en büyük mutluluklarından biriydi bu durum.
O sabah kahvaltımızdan sonra minübüsümüze bindiğimizde işte bu güzel duygular içindeydik. Bir gün önce Antalya'da bütün baltalamalara rağmen  çok başarılı bir konser gecesi yaşamıştık. O konserde  insanın isterse kendi aleyhine planlanan olayları harika bir savuruşla kendi lehine çevirip başarı hanesine yazdırabildiğine bir kez daha şahit olmuştum.Zaten yaşam bir santranç oyunu değilmiydi. Yenilirken harika bir vuruşla bir anda galip gelebilmekti yaşam.
İlk gittiğimiz yer Phasalis tarihi kalıntıları idi. Amacımız o harika koyda denize girmekti ama bir gün önceden kalan yağmur kalıntıları birden ciselemeye başlayınca denize girmekten vaz geçtik.
O gün çok neşeli geçti. Antalya'da ikamet eden dostlarımız, Konya'dan gelen arkadaşımız, İstanbul'dan sırf bu konser için gelen sevdiklerimiz ve biz öğle yemeğini harika bir tesiste yerken kahkahalarımız tüm tesisi çınlatıyordu.
Bu olaylar olalı 5 yıl oldu neredeyse.Ben o gün gittiğimiz tesislerin ismini, neler yediğimizi, gezdiğimiz yerlerin isimlerini tam olarak hatırlamıyorum.Zaten bu anılarımı toparlamaktaki amacım da bu. İyice unutmadan bir çok bilgiyi yazmak istedim.
Gezdiğimiz yerlerin isimlerini. yediklerimizi tek tek anımsamıyorum belki ama o güzel günden dostlarımızın gülen yüzlerini, neşeli kahkahalarını hiç aklımdan çıkaramıyorum.
İnanılmaz güzel bir gündü.
Antalya konser gezisi acısı ile tatlısı ile bir çok anı bırakarak bitmişti bizim için.Bizim ve dostlarımız için.
Şimdi sırada 5 haziran Kıbrıs Bellapais Festival konseri vardı. Bu sefer daha büyük bir organizasyonla gidiyorduk bu konsere. Gene bizi yalnız bırakmayan dostlarımızla bu sefer daha kalabalık olarak gidiyorduk . Burcu ve Eric'in konserleri artık dostların bir araya geldiği ve güzel anılar biriktirdiği seyahat şölenlerine dönüşmüştü.
Bellapais Konserimiz bir sonraki yazımda devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder