Hürriyet

11 Ocak 2015 Pazar

70 kişi bazen 7000 kişi kadar güçlü olabiliyor.

28 Mayıs 2011. gecesi geldi çattı. Bu kadar soruna ek o gün Antalya'da gök boşalmıştı sanki. İnanılmaz şiddette bir yağmur vardı. Bu havada , bu tanıtım eksikliği ile bu konser nasıl gerçekleşecekti bilemiyorduk.
Antalya Aspendos sahnesi çok güzel bir sahneydi. Ben daha önce salon rezarvasyonu için geldiğimizde Gülsin Onay'ın konserini izlemiştim bu salonda. Antalya Altın Portakal ödüllerinin törenlerinin de yapıldığı bu salonda konser vermek Burcu ve Eric için bir onurdu yeterki izleyicisi bol olsundu.
Konser saatine doğru izleyicilerimiz gelmeye başladı. Bizi yalnız bırakmayan dostlarımız, .kötü hava koşullarına rağmen botlarını, yağmurluklarını çekip gelmişlerdi . Salonun ana giriş kapısında ellerindeki torbalardan ince ayakkabılarını çıkartıp giyen, çamurlu botlarını torbalara  koyan dostlarımız Burcu'nun konserine gösterdikleri büyük saygı ile dikkatı çekiyorlardı.
Ne yazık ki tanıtım için yapılan bütün saboteler ve yağmur amacına ulaşmış ve konser için gelen izleyici sayısı 100 kişiyi bile bulamamıştı. Gelenler dostlarımız, onların duyuru yaptığı arkadaşları ve bir kaç da bu konuya çok meraklı kişi idi. Hakikaten bu yağmurda duyurusu bile tam yapılmamış konsere kim gelirdi.
Salona girip yerime oturduğumda 700 kişilik salonda boş yerleri görünce içim burkuldu. Çok uzaklardan gelen bu genç sanatçılar bu ilgisizliğe layık değildi. Bugüne kadar hiç bir konserde böyle bir olay olmamıştı.
Salonda girerken bir şey dikkatimi çekti. Bir çok izleyici üstünde Burcu Göker&Eric Jenkins Konserleri yazılı beyaz tişortlar giymişti. Bir dostumuz destek olmak amacı ile böyle tişortlar hazırlamış ve diğer dostlarımıza dağıtmıştı. Sanırım salondaki tenhalığı gören Burcu'nun kendini yalnız hissetmemesi için de bu çaba. Ben de hemen bir tişort alıp giydim. Artık salonda hepimiz Burcu ve Eric'e destek olmaya hazırdık.
Konser için sahneye gelen ve selamını veren Burcu çok rahat ve mutlu görünüyordu. Konser başlamadn hoşgeldin konuşması yapan Burcu bir cümle sarf etti orada. Bulunan herkesin büyük sevgisi ile karşılanan bu cümlede Burcu 'Bazen 70 kişi , 700 kişiden daha kalabalık ve güçlüdür .'dedi. İnanırmısınız bu cümle sonunda kopan alkış 70 kişinin değil.700 kişinin değil 7000 kişinin alkışı kadar güçlüydü. İşte o zaman ben 70 kişinin de 7000 kişi kadar güçlü olabildiğine inandım.
Bu inanç değil mi bize yetersiz silah ve teçhizat olmadan namüsait şartlarda Kurtuluş savaşını gerçekleştirip Ülkemizi özgürlüğüne kavuşturma gücü vermişti.
İnanılmaz güzel ve mutlu bir konserin ardından tebrikler, çiçekler , sevgi selleri devam etti. Sanatçılarda elbiseleri değiştirip hep beraber akşam yemeğine çıktığımızda bir kaç saat önceki deli yağmur yerini mis gibi bir Akdeniz akşamına bırakmıştı.Çok sorunlu bir konser gecesini Burcu'nun dirayeti ve dostlarının inanılmaz desteği ile harika bir şölene çevirmiştik. Herkes bu geceden inanılmaz anılarla ayrılıyordu.
Biz ertesi gün gerçekleşecek Phasalis ve Akdeniz gezisi için mutluyduk. Dostlarımız da bu gezide bizlerle beraberdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder