Hürriyet

27 Ocak 2015 Salı

Bellapais Festivalinde bir Melek kemancı

28 Mayıs Antalya Aspendos Sahnesi konserinden sonra Antalya've çevresinde geçirdiğimiz bir kaç günlük tatilden sonra İstanbul'a döndük. Şimdi sırada 5 Haziran Kıbrıs Bellapais Festival konseri vardı.Bu konsere daha kalabalık ve güzel bir organizasyonla gideceğimizi bir önceki yazımda yazmıştım.
Aylar önceden gidecek ekip bu gezi için programlar yapmış. uçak biletlerini almış ve otel rezervasyonlarını yaptırmıştı. Bu sefer Burcu ve Eric'de dahil olmak üzere 5 aile yani 10 kişi gidiyorduk Kıbrıs'a. Kıbrıs'da bu konser için bizi bekleyen arkadaşlarımız da vardı. Oldukça kalabalıktık.
Ali,Ayşe Akbayar,Melike ve Semih Akdoğan, Nilufer ve Senai Agribozer. Eşim ve ben . bir de Eric'le Burcu katılınca bu gruba . havaalanında buluştuğumuzda bizi çok güzel bir konsert turnesinin, eğlenceli bir gezinin beklediğini biliyorduk.
Bu sefer gezi süresini her zamanki konser sürelerimizden daha uzun tutmuştuk. Biz Kıbrıs'ı daha önce görmemiştik. Bu konser vesilesi ile bu harika adayı görme , gezme şansımız da olacaktı.Mevsim de çok uygunduTurnenin son konseri olmadı da bize zaman bakımından avantaj sağlıyordu..Daha önce adayı ziyaret edenlerden duyduğumuz tavsiyelerle denize bile girme şansımız olacaktı. Girne'de kalacağımız turistik tesis deniz kenarındaydı ve güzel bir plajı olduğunu biliyorduk. Ayrıca arkadaşlarımız otelde mevcut oyun salonlarını da görecekleri için çok heyecanlı idiler. Burcu ve Eric bizimle aynı otelde kalmayacaktı. Festival komitesinin onlar için rezervasyon yaptığı daha lüks bir otelde kalacaklardı. Burcu bizlerden uzak kalacağı için pek memnun değildi. Konsere gelen bütün arkadaşlar Burcu ve Eric'i öylesine seviyorlardı ki gençler bu sevgi dolu kişilerden ayrılıp  başka otelde kalacakları için pek memnun değildiler. Biz onları nasılsa gündüzleri beraber olacağız diye teselli ettik.
Girne havaalanına indiğimizde otelimize bizi transfer edecek araca binerken  ertesi gün gerçekleşecek konserin afişlerini gördüğümüzde ne kadar mutlu oldum anlatamam. Burcu ve Eric afişlerde sevimli bir şekilde gülümsüyorlardı bize.
Burcu ve Eric otellerine gidip dinlenmeye çekildiler. Biz de otelimize gelip yerleştik. İlk işimiz kıyafetlerimizi değiştirip Girne şehrini gezmeye çıkmak oldu.
Bizimle aynı yaşta, çok eski yıllardan bu yana tanıştığımız arkadaşlarımızla harika saatler geçiriyorduk. Hepimiz Burcu ve Eric'in konseri vesilesi ile bir araya gelmekten ve bu seyahatten çok mutluyduk.
Ertesi gün harika bir Kıbrıs günü bizi bekliyordu,Güneşli sıcak bir hava. Kahvaltıdan sonra denize girmeyi arzuladık. Bu arada Burcu ve Eric'le telefonla konuşuyorduk. Nefis bir deniz banyosunun ardından kahvelerimizi içerken birden Burcu'nun' Anne biz geldik'.sesi ile yerimden fırladım. Bizden uzak olmaya dayanamayan Burcu ve Eric otellerinin aracı ile bizi ziyarete gelmişlerdi. Bir kahve içimi kadar kalacaklar ve daha sonra gece gerçekleşecek konser için provalar amacıyla Bellapais Manastırına gideceklerdi.
Akşam konser öncesi Manastırda görüşmek üzere sözleşip ayrıldık kahve molasından sonra.
Harika bir tatil geçiriyorduk arkadaşlarımızla birlikte.Biz otelde denize girip sohbet ederken, Senai Bey elinde fotoğraf makinesi çevre fotoğrafları çekmek için dolaşıyor , diğer arkadaşlarımızdan bazıları oyun salonuna inip oyun oynamayı tercih ediyordu.
Akşam üzeri hepimiz gece gerçekleşecek konser için giyinip süslenmeye başladık. Ne de olsa bizler Burcu'nun misafirleri idik ve çok şık olmamız gerekti konserde.
Bellapais Manastırı Girne'de bir tepede harika manzaralı bir tarihi mekan.Kuzey Kıbrıs'ta Girne şehir merkezine 10 dakika mesafede bu çok tarihi manastir Gotik tarzda inşaa edilmiş harika bir yapı. 1996 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti ve bir çok kurumun sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslar arası Bellapais Festivali ise bir çok ünlü sanatçıyı bir araya getirmenin yanı sıra Kıbrıs'a dünyanın bir çok ülkesinden gelen turistlere klasik müzik ziyafeti vermek gibi bir görev yerine getiriyor.
Bu çok tarihi mekanda o gece sahmeye ilk olarak pudra rengi dantel bir tuvalette çıkan Burcu Göker duruşu, harika müziği ile bütün Manastırı dolduran dünyanın bir çok ülkesinden gelmiş izleyicileri büyülemeyi başarmıştı.Burcu Göker o gece Bellapais manastırında bir melek kemancı gibiydi.
Konserin detalarını bir sonraki yazımda anlatacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder