Hürriyet

17 Şubat 2014 Pazartesi

Bir Noel Anısı

  Burcu Göker 2004 yılı Aralık ayı sonunda Concord Orkestrası Konçerto yarışmasının ardından Eric'in Portage'deki ailesinin evine yeni yıl kutlamalarına gitmek üzere yola çıktı.
  Portage, Şikago Eyaletinin içinde Medison ve Wiskonsin 'e 2 şer saat mesafede bir yerleşim yeri.Daha sonraları ben de gittim ve gördüm.Villalarla dolu bir tatil  yöresi havasında. Sakin, geniş caddeli,sokaklarındaki elektrik direklerinde sincapların koşturduğu,genelde çok kalabalık olmayan sokakları ile bir yerleşim yeri.Kış ayları boyunca karın hiç kalkmadığı,ama bahar ve yazın havanın, doğanın harika olduğu bir yer.
  İşte Burcu o Aralık günü Eric'le birlikte Portage'ye giderken önceki  hafta geçirdiği yarışma heyecanı ve çalışması sebebiyle yorgun,geçireceği noel tatilinin mutluluğu ile coşkulu idi.Daha önce Eric'in ailesini kısa süreliğine tanımıştı ama ilk defa bir Amerikan ailesinin evinde noel geçirecek,2 hafta gibi uzun bir süre kalacak,noel kutlaması için gelen tüm aile bireyleri ile tanışacaktı.
  Burcu ,akşam üzeri hava kararırken vardıkları Portage'de karlar içerisinde ,dışı tamamen noel ışıkları ile süslenmiş evi gördüğü zaman kendini Andersen masallarında sandı bir an.Bu ne harika bir görüntü idi. Daha sonra dikkatle bakınca çevredeki bütün evlerin birbirinden farklı ve her biri sanat eseri gibi süslenmiş olduğunu gördü.Daha şimdiden noel tatilinin çok güzel geçeceğini hissetmişti.
  Evde onları Eric'in annesi, babası, kardeşleri büyük bir sevgi ile karşıladı.Burcu evin içine dikkatle baktı. Evet evin içi de aynı dışı gibi büyük bir özenle süslenmişti.Her odasında, merdiven başlarında,mutfakta, bodrumdaki oyun odasında bile çeşitli çam ağaçları hazırlanmıştı.Bütün evde sadece yılbaşı ışıkları yanıyordu.Günlerce süren bir emek sonu hazırlanan ev harika görünüyordu.Şöminenin kenarına çeşitli boylarda ve renklerde uzun çoraplar asılmıştı.Salonda bulunan en büyük ve en süslü çam ağacının altında onlarca çeşitli renkte, itina ile paketlenmiş hediye duruyordu. Evde bütün sehpa, masa ve dolapların üzerine içlerinde çeşitli çikolatalar, kekler olan kaseler yerleştirilmişti. Bunları gören Burcu'nun ilk düşündüğü ,bu 15 günlük tatil sonunda kaç kilo alarak buradan ayrılacağı oldu.
  Harika geçen günlerden sonra nihayyyet noel gecesi geldi çattı. Eric'in ailesi Burcu'yu kendi kızları gibi bağırlarına basmıştı.Geceleri beraber santranç ve çeşitli masa oyunları oynuyorlardı. Gündüzleri  karda kızak kaymak, kartopu oynamanın yanısıra sinemaya, alışverişe gidiyorlardı. Bu günler zarfında noel tatili için Portage'ye gelen Eric'in ailesinin diğer fertleri de Burcu'yu çok sevmişlerdi. Nasıl sevmesinler. Bu küçücük ve çok şirin kız , ülkesinden aldığı geleneksel terbiye gereği büyüklerine saygı gösteriyor, onlara yardım ediyor, çaylarını, kahvelerini veriyordu. Hele bir de akşamları Eric'le piyano.keman  evin salonunda verdikleri dinletiler onları mest ediyordu.
  Noelin ertesi sabah erkenden ağacın altına toplanan aile hediyelerini verirken Burcu'yu da unutmamış ona da bir çok hediye almıştı.
  Tatil dönüşü Burcu otomobilde gözlerini kapattı ve düşündü.Çok güzel bir tatil geçirmişti. Çok çalışmış bunları hak etmişti. Şimdi daha çok çalışma zamanı idi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder