Hürriyet

20 Aralık 2014 Cumartesi

Kemanın Genç Divası İzmir Konserlerinde

20 Mayıs 2011 sabahı erken saatte  Antalya Havaalanından İstanbul'a kalkan uçağa bindiğimizde çok yoğun bir güne hazırdık.
O gün Kadıköy Halis Kurtça Kültür Merkezinde bir konser gerçekleştirecekti Burcu Göker  ve Eric.
Alandan eve döner dönmez hemen çalışmaya başladık. Burcu gece için  konser koyafetlerini hazırlayıp kuaföre yönlendi. Eric hemen evdeki piyanonun başına oturup gece gerçekleşecek konserin çalışmalarına başladı.
O gece konser çok güzel geçti. Daha önce iki yıl üst üste aynı konser salonunda çalmış olan gençlerin bu üçüncü konserleri idi.Daha önceki yıllarda Halis Kurtça Kültür Merkezinde havalandırma sisteminin olmaması sebebiyle çektiğimiz zorlukları  yazılarımda belirtmiştim.
Bu sefer Konser salonu o kadar bunaltıcı gelmedi hepimize. Ya artık alışmıştık veya Burcu'nun müspet ışığı etkilemişti bizi..
O gece Burcu ve Eric o salonda çalarken birden dikkatimi çekti. Konser Salonu Paris'teki eski tiyatro salonlarını anımsatmıştı bana. Galiba herkeste aynı duygu vardı  ki izleyiciler bu güzel konserden çok mutlu ve keyifli ayrıldı.
Konser bitiminde sahneye gelen izleyicilerle hatıra fotoğrafı çektiren sanatçılar  da bu güzel konserden çok mutlu idiler.
Bu konserden sonra ki dinleti 24 Mayıs 2011 günü İzmir Ekonomi Üniversitesinde gerçekleşecektı.
Yazılarımı okuyanlar anımsayacaklar. bu yılki konser turnesinde Burcu ve Eric İzmir'de 16 mayıs tarihinde de bir konser gerçekleştirmişlerdi.
16 Mayıs Ege Üniversitesi konseri çok parlak geçmiş ve büyük beğeni almışlardı.
24 Mayıs İzmir Ekonomi Üniversitesi konserinden sonra 25 Mayıs 2011 günü İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük salonda dinleyicileri ile buluşacaktı sanatçılarımız.
Aynı yıl İzmir'de gerçekleşecek 3 konser Ege basınının da büyük dikkatini çekmişti.
İzmir'de bulunduğumuz sürede bu haberleri dikkatle takip ettim. Hatta bir ara aynı gün ondan fazla gazetede haberin çıktığını görünce Burcu'ya pop sanatçılarını geçtin yavrum'dedim. Burcu'nun verdiği cevap çok ilginçti. Bir klasik müzik sanatçısının da pop sanatçısı kadar basında yer alması gerekir.'diye cevap vermişti benim özgüveni yüksek kızım.
Beni de çok mutlu ediyordu evladımın 'Kemanın genç divası' olarak basında yer alması.Zira o bu övgüleri çoktan hak etmişti.
Bazen bana soruyorlar. Burcu'nun aynı şehirde üst üste konser vermesi rizikolu değil mi,diye. Aksine bir şehirde ne çok konser olursa o kadar tanıtım oluyor ve izleyici sayısı o kadar artıyor.
21 Mayıs konserinden sonra bize dinlenmek için bir iki gün kalıyordu. 24 Mayıs sabahı İzmir'e hareket edecektik.
24 Mayıs sabahı uçakta  hem İzmir'de gerçekleşecek iki çok önemli konserin hem de henüz 3 aylık olan yeğeni İdili görmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyordu Burcu. Eric de İdili çok seviyor ve göreceği için sevgi ile günleri çekiyordu.
İzmir konserleri süresinde Ekonomi Üniversitesinin konuk evinde kalacaktık. Konser günü alandan direkt  Üniversite Konuk evine geldik.. Ablasının İzmir'de evi varken konuk evinde kalmamız belki bazı kişilere ters gelebilir ama Burcu , Eric ve ben konser için şehirde bulunuyorduk ve Konuk evinde kalmak daha mantıklı geliyordu bize.Konserlere daha iyi konsantre olabilecekti sanatçılar.Ekonomi Üniversitesinin konuk evi gerçekten İzmir'in güzel bir bölgesinde Üniversite kompleksinin içindeydi. Bu konuk evinde kalarak Üniversiteyi daha yakından da tanıma imkanımız oluyordu.
Bu güzel İzmir konserlerinin izlenimlerini bir sonraki yazıma bırakıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder