Hürriyet

23 Aralık 2014 Salı

İzmir Ekonomi Üniversitesinde Burcu Göker....

24 Eylül sabahı İzmir Ekonomi Üniversitesi konuk evine yerleştiğimizi ve gece Üniversite Konser salonunda Burcu Göker ve Eric Jenkins konseri olacağını bir önceki yazımda belirtmiştim.
O gün Burcu ve Eric hemen konser salonunda provaya , ben de Üniversite bahçesinde gezmeye
başladık. Hava harika bir mayıs günü idi. İzmir'in nefis güneşi , ılık havası içime mutluluk dolduruyırdu.
Akşam konsere çok yakın dostlarımızın da katılacağı haberi beni daha bir mutlu ediyordu. Dostlarımız taa Seferihisardan çıkıp geleceklerdi konsere. Belki İzmir Seferihisar arasını bilenler ne var ki bir saatlık yol diye düşünebilirler. Ama gelecek kişilerin 75 yaşın üstünde olması, yakın bir geçmişte kalp ameliyatı geçirmeleri bu konser gelişinin ne büyük fedakarlık olduğunu anlatır.
Onlar Burcu ve Eric için, onları dinlemek, müzikleri ile buluşmak için geliyorlardı. Neyse ki konser geç saatte değildi. Ve kimbilir konserden sonra bir sohbet imkanımız bile olabilirdi onlarla .
Konser çok güzel geçti.Konser sırasında yanımda oturan Gündoğdu Kayal Bey'in gözyaşlarını tutamaması beni de çok duygulandırmıştı. Bu güzel duygu yüklü konseri dostlarımızla elele , sevgi ile izledik.
Ne güzeldi insanın dostlarının böyle bir araya gelmesi.Gemiş günlerden bir gün dostlarımızdan biri.'İyi ki Burcu var ve biz onun konserlerinde buluşuyoruz.Burcu bizleri bir araya getirerek çok büyük bir olay yaratıyor.'demişti. Hakikaten Burcu'nun konserleri birbirini çok seven, uzun yıllar birlikte bir çok anı biriktirmiş ama bir süredir yaşamın zorluğundan bir araya gelemeyen dostları bir araya getirmesi açısından büyük bir görev üstleniyordu.Biz bu bir araları getirmeleri öylesine genişlettik ki Burcu ve Eric'in İstanbul dışı konserleri dostların bir kaçgünlük tatil yaptığı seyahatlere dönüştü sonunda.
Şimdi iki yıldır Burcu Ülkesine konser için gelmiyor. Dostlarım sürekli bana soruyorlar' Burcu tekrar ne zaman gelecek, gene buluşacakmıyız onun sayesinde, gene yolculuklar yapacakmıyız' .diye.
Herkes o güzel gezilerin hayalı ile dolu . Ve bütün dostlarımız tekrar buluşmayı özlemle bekliyorlar.
Ekonomi Üniversitesi konserinin ardından tebrikler, çiçekler ve fotoğraf çekimleri. Herkes bu güzel günü belgelemeye çalışıyordu sanki.
Sonunda herşey bitip Üniversite kapısına çıktıpğımızda Burcu ve Eric'in büyük boy konser afişinin önünde son fotoğraflarımızı da çektirirken içime bir sonraki gün konserinin heyecanı sarmaya başlamıştı bile.
Evet konser bitişinde dostlarımızla hemen ayrılmadık. Konser sonu İzmir'de yaşayan büyük kızımın evinde toplandık. Masa başında oturup şaraplarımızı içerken geçmişin, o günün, geleceğin konuları ile öylesine dolu idik ki.
Bir sonraki günkü konser 25 Mayıs Ahmet  Adnan Saygun Sanat Merkezi büyük salonda idi.O gece dostlarımızla vedalaşıp onlar Seferihisar'a biz de Ekonomi Üniversitesi konuk evine doğru yönlendik.
Yorgunduk ama çok mutlu idik.
Adnan Saygun Konserimizi bir sonraki yazımda anlatayım. O kadar çok anımız var ki her konserde..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder