Hürriyet

7 Aralık 2014 Pazar

Burcu Göker seni çok seviyoruz ve değerini biliyoruz.

Samsun'dan 20 Mayıs sabahı çok güzel anılarla Ankara uçağına bindiğimizde ,aynı gün Antalya Akdeniz Üniversitesindeki konserin mutluluğu sarmıştı hepimizi.
Samsun , Ankara, Ankara Antalya uçuşundan sonra Antalya havaalanına indiğimizde sevgili arkadaşımız Şehnaz Hanımı bizi karşılar görünce mutluluğumuz bir kat daha arttı.Şehnaz Hanım o tarihlerde Antalyadaki evinde olduğundan bizi alandan karşılama ve otelimize götürme görevini severek üstlenmişti. Alandan hemen otele gitmedik. Şehnaz Hanım evinde çok güzel bir çay daveti hazırlamıştı bizim için.
Kahkahalar dolu bir sohbet eşliğinde  içilen çaylar yenen harika keklerden sonra otelimize geldik..Burcu ve Eric hemen duşlarını alıp prova için Akdeniz Üniversitesi Konser salonuna doğru yönlendiler Üniversite aracı ile. Tabii ben de onlarla beraber.
Konser için kıyafetlerini de yanlarına almışlardı . artık gece konserden sonra dönecektik otele.
Akşam konser öncesi Üniversitenin konser salonunun kapısında çok eski dostlarımızı görünce duygulandım. Yıllarca çocuklarımızı beraberce Konservatuara götürdüğümüz., onlar derste iken merdiven altındaki sıralarda otuurup çocuklarımızı beklediğimiz, dertleştiğimiz arkadaşlarımdan Nedret Hanımı,Şehnaz hanımı ve diğer arkadaşlarımı görmek beni çok mutlu etmişti. Burcu soyunma odasında olduğundan gelen dostlarımızdan haberdar değildi.
Konser salonuna  girince kalabalığı görünce mutlu oldum. Bir sanatçı için konserinin dizleyicisinin çok olması kadar mutluluk verici bir olay yok.
Konsere Üniversite öğretim kadrosundan çok değerli hocalar gelmişti ama konser bitiminde sahneye sanatçıları tebrike bir idari elemanla, genç bir hanım  öğrencinin çıkması ve çiçek vermesi diğer konukları biraz üzdü o gece.
Gene de Aziz Atamızın büyük boy posteri önünde  çalmak sanatçıları onurlandırmıştı. Bir çok başka Üniversitede gördüğümüz ihtişamlı ağırlamayı göremesek de gene de çok keyifli idi. Hele konserin sonunda Burcu ve Eric'in Florida'dan çok iyi tanıdığı , bir çok anı paylaştığı Hakkı hoca ve ailesinin tertiplediği yemekli sohber gecesi harika idi.
Burcu ve Eric Hakkı hocanın Florida'da bulunduğu bir yılda onunla birlikte çok güzel anılar biriktirmişler ve daha sonra Mirici ailesi ülkeye geri dönünce onların Thalle Wille'de ki evlerini devralmışlardı.Hakkı hocanın eşi Semra Hoca ve sevgili kızları Burcu'nun ülke özlemini gidermesinde büyük destek olmuşlardı .O günleri Burcu anlata anlata bitiremiyordu.
O gece bütün bu anıların hatırlanması ve ilk defa konserde tanışan kişilerin büyük kaynaşması içinde harika geçti. Herkes Burcu'nun sevdikleri idi ve çok güzel kaynaşmışlardı.
Ne yazık ki gece bitmek zorunda idi. Zira ertesi sabah erkenden İstanbul'a uçacaktık. Ertesi gece İstanbul Halis Kurtça Kültür Merkezindeki konser bekliyordu sanatçılarımızı.
Vedadan sonra otelimize dönüp çantalarımızı toparladık. Gece uykuya dalmadan önce her konserden sonra olduğu gibi ne kadar şanslı olduğumu düşündüm.
Takriben iki yıldır bu mutluluğu artık yaşıyamıyorum.2012 yılından bu yana Burcu konser için Türkiyeye gelmedi. Çine Şankhay'a bile gitti. Her gün konseri oluyor Amerika'da. Ama biz onu dinleyemiyoruz. Belki bir gün tekrar dinlerim diye ümit edip avunuyorum.
Burcu neden mi ülkesine gelmiyor diyebilirsiniz.
Burcu ülkesinde konser vermek istiyor tabii ki. Konser başvuruları konser salonlarının ödeme zorluklarından neticelenemiyor. Burcu ve beraber geleceği arkadaşları fazla bir ücret istemiyorlar. Yol ve ikamet masraflarının karşılanması kaydı ile gelip konser verebilecekler. Sanırım ülkemizdeki konser salonları yeterli, maddi imkanlara sahip değil. Veya konser salonlarının imkanları bazı kişilerin tekeli altında.
Her neyse . Ben hala bir gün Burcu'yu ülkemde dinleme imkanına sahip olacağımın ümidi içindeyim.Gerçi o burada olmasa da ben onun gittiği yerlerdeki konserleri içimde duyuyorum ve dinliyorum.
Yazımı bitirmeden bir konuyu daha açıklığa kavuşturayım. Yazımı okuyanlar Burcu ve Eric daha önce nasıl geldiler , konser verdiler.kim karşıladı masraflarını diye düşünebilirler.
Burcu ve Eric Üniversite konserlerinden hiç ücret almadılar. Sadece ikamet ve yurt içi ulaşım bedeli karşılığı konser verdiler. Diğer salon konserlerinin bir çoğu bedava yapılmış konserlerdi ve afiş. tanıtım, reklam giderleri tarafımızdan karşılandı.
Kaşe ücreti aldıkları yegane konserler İzmir^de verdikleri Adnan Saygun Sanat Merkezi  ve Karşıyaka Opera Sahnesi konserler idi.
Bütün bu konserlere gelirken Burcu ve Eric Amerika uçak biletlerini kendi imkanları ile ödediler.
Burcunun mesleği bu iş. Zevk alsa da yaptığı işten zevk için yapmıyor.Kaldı ki doktora ünvanına sahip , Amerika'da hoca olan ve bir çok sanat etkinliğinde büyük ücretler alan bir sanatçı olarak artık bedava çalması beklenemez.
Ülkesi onu sevmiyor ve değerini bilmiyor kanısına kapıldı sanırım.Umarım bütün bunlar geçer bir gün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder