Hürriyet

1 Aralık 2014 Pazartesi

20 Mayıs Antalya Akdeniz Üniversitesi Konserine doğru.......

Öncelikle eklediğim fotoğrafı açıklayayım. 20 Mayıs 2011 Antalya Akdeniz Üniversitesi konserinden bir görüntü.
Şimdi kaldığımız yerden anlatmaya devam ediyorum. 19 Mayıs sabahı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi konuk evinde uyandığımızda bizi çok güzel bir günün beklediğini biliyorduk.İki gece önce Üniversite Konser salonunda harika bir konser vermişti Burcu Göker ve Eric Jenkins. Çok büyük beğeni aldıkları bu harika konserin arkasından sohbet dolu bir yemek .Bir gün önce de Samsun gezimiz ve Süleyman Tarman Bey'in konferansı günümüzün mutlu ve keyifli geçmesini sağlamıştı.
O sabah güneşli ve ılık havada kahvelerimizi Konuk evinin Samsun'u tepeden gören nefis manzarası eşliğinde içtikten sonra törenin yapılacağı alana doğru yola çıktık. Bize Üniversite yetkilileri eşlik ediyordu.
Samsun'da 19 Mayıs törenleri 19 Mayıs 1919 günü Aziz Atamızın kurtuluş savaşını başlattığı mücadelede Bandırma vapurundan karaya çıktığı alanda yapılıyordu. Bir gün önceki Şehir gezisinde Bandırma vapurunu ve alanı detaylı gezmiştik.
Tören alanına geldiğimizde büyük bir kalabalık gördük.Sanki tüm Samsun halkı alana gelmiş gibi idi. Onlar haklı idi. Zira bu kadar tarihi değere sahip bir şehirde böylesine anlamlı bir günde evde oturulmazdı herhalde. Biz de çok şanslıydık. Yaşamımızın bir döneminde bir kereliğine bile olsa bu çok anlamlı günde böyle bir törene şahit oluyorduk. İçimden sessizce Burcu'ya teşekkür ettim.Bütün bunlar Burcu'nun ve kemanının sayesinde oluyordu.
Alanda törenler başlarken gökyüzünde bir hareket farkettik ve o anda kendimi bir rüya aleminde buldum. Onlarca jet gökyüzünde inanılmaz akrobosi hareketleri yapıyordu. Kah yıldız çizen, kah ay şieklinde birleşen bu jetlerin Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları adlı akrobosi filsou olduğunu Üniversite yetkilisi hanım sessizce kulağımıza fıldıdadı.
Jetler sestem hızlı uçıyordu ve çok tehlikeli hareketleri ile bizleri heyecandan heyecana sürüklüyorlardı.
Bir daha  böyle bir gösteri görme şasım olacakmıydı. Bilmiyorum. Belki ülkemin başka bir yöresinde görebilirdim ama bu çok anlamlı günde bu çok tarihi alanda bunları görmek beni çok duygulandırmıştı. Burcu da benim gibi aynı milli duygular içinde idi. Eric ise hayret ve heyecanla seyrediyordu bu harika gösteriyi. Ben bir yandan da onur duyuyordum Eric karşısında. Ne güçlü bir hava kuvvetlerimiz , pilotlarımız olduğunu düşünüp duyduğum bir onurdu bu.
Gösteri ve tören bitiminde hemen konuk evine döndük. Zira öğleden sonra uçağı ile önce Ankara'ya oradan aktarmalı Antalya'ya uçacaktık. Bir sonraki gün Antalya Akdeniz Üniversite'sinde bir konser verecekti Burcu ve Eric.
Bizi Çarşamba havalanına götürecek rektörlük aracına binerken bize bu güzel Samsun anılarını yaşatan Üniversite yetkililerine teşekkür ediyorduk. Onlar da Burcu ve Eric gibi değerli  sanatçılarla tanıştıkları ve müziklerini dinleme fırsatı buldukları için şükranlarını sunuyorlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder