Hürriyet

30 Temmuz 2014 Çarşamba

Düzce Üniversitesi Yaz Okulu sonunda Konser

Düzce Üniversitesi Yaz Keman Okulunda dersler çok yoğun geçiyordu. Başvuran öğrenci sayısı az olduğu için ilk baştan 15 gün olarak planlanan kurs süresi bir haftaya indirilmiş ve öğrenciler bu bir haftalık sürede yeni eserler deşifre etmeye ve yeni metotlar öğrenmeye programlanmıştı. Bir haftalık bu yoğun programın sonunda Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda bir konser düzenlenecek ve öğrenciler çalıştıkları eserleri öğretmenleri Burcu Göker'in denetiminde yorumlayacaklardı.
Ben de Burcu ile aynı tarihlerde Düzce'de kalıyordum. Oldukça sıcak günlerdi. Burcu sabah erken kalkıyor , otelin harika terasında beraberce kahvaltı yapıyorduk. Benim için bu günlerin en zevkli tarafı beraber yediğimiz kahvaltılar ve akşam yemekleri idi.
Kahvaltıdan sonra Burcu Rektörlüğün tahisis ettiği araç ile ders vereceği binaya gidiyor ve ben otelde yalnız kalıyordum. İlk günler kitap, gazete falan geçti ama bir kaç gün sonra sıkılmaya başlamıştım.Otel şehrin dışında gibiydi. Etrafta çıkıp gezebileceğim yer yoktu. Kaldı ki gezmeye çıksam o sıcakta nereye gidebilirdim. Benim için akşam olup Burcu'nun gelişini beklemekten başka çare yoktu. Neyse ki akşamları Burcu ile beraber bizi yalnız bırakmayan Üniversiteden öğretim üyesi arkadaşlar oluyordu da geceler çık sıkıcı geçmiyordu. Gerçi Burcu sabah erken kalktığı için uykusunu almak amacı ile erken yatmak istiyordu ama bana bir iki saat dost sohbeti ilaç gibi geliyordu.
Bir haftanın sonunda konser günü geldi çattı. Burcu ve öğrencileri çok güzel hazırlanmışlardı.Konser öncesi bir konuşma yapan Rektör Funda Hanım, son günlerde artan terör olayları sebebiyle vatan için şehit olan askerlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı bizleri.Funda Hanım, o günkü konuşmasında bizi matemle bölmeye çalışıyorlar ama biz matemle değil sanatla karşılık verceğiz onlara diye konserin başlangıcını yaptı.
Konserde Burcu ve öğrencileri başta Rektör Hanım ve Üniversite Bölüm başkanları, Düzce şehri protokolu ve ileri gelenleri olmak üzere tüm dinleyicileri büyülediler. Bu olayı bir gün sonra ki Düzce basını çok geniş bi,r şekilde dile getirdi.
Konserin sonunda Burcu çok sesli müziğe uyarlanmış türkülerden ve kendi bestelerinden bir dinleti verdi izleyicilere.
Konser sonunda kursa katılan tüm öğrencilere birer katılım belgesi verdi Rektör Hanım. Burcu ise ödüllerin en güzelini aldı. Düzce'ye yerleşmiş çok iyi bir keman yapımcısının Burcu için hazırladığı bir viyola idi armağanı. Amerikadaki üniversite eğitiminde viyolayı da ikici dal olarak seçen Burcu artık çalabileceği bir viyolası olduğu için çok mutlu idi. Ayrıca Rektör Hanım Burcu'ya Üniversitedeki ilgili bölümün yaptığı bir Ebru tablosunu da armağan etmişti hatıra olarak,
O günler kalplerimizde onurlu birer anı  olarak kaldı. Armağanlar ise evimizin en güzel yerlerinde yerlerini aldı.
Ertesi günü Düzceden İstanbul'a dönen Üniversite aracının içinde Burcu'ya baktım. Bir kaç güne kadar bir cd kaydı için Şikagoya uçacak ve Ercile buluşup çalışacaktı.
Bana gene özlem kalmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder