Hürriyet

24 Temmuz 2014 Perşembe

Düzce Üniversitesi Yaz Keman Okulu başlıyor.

Eskişehir Konserinden çok güzel anılar ile döndük. İstanbul'a döner dönmez bir kaç gün içinde Eric ülkesine gidecekti.O da ailesini özlemişti ve bir an önce onlara kavuşmak için sabırsızlanıyordu.
Burcu ise 15 haziranda Düzce Üniversitesinde başlayacak yazokulu için enerji toplamaya çalışıyordu. En son Düzce Konserinde Rektör Funda Hanım ile yaptıkları konuşma sırasında böyle bir projeyi ortaya koymuşlardı. Tarih olarak da 15 haziran başlangıç seçilmişti.
14 Haziran günü Düzce Üniversinin bizi almak için gelen Rektörlük aracına binerken halimiz gerçekten görülmeye değerdi.Burcu evdeki en büyük valize çeşitli seviyelerdeki notalarını koymuştu. Ayrıca çeşitli boyutlardaki kemanlar da arabaya yüklendi. Kursa atılacak öğencilerin yaşlarını ve seviyelerini bilmediği için Burcu böyle bir yol seçmişti.
O gün Düzce'ye varıp otelimize yerleşmekle geçti. Bu arada masterclassın yapılacağı yeri öğrendik ve ertesi sabah bizi gelip otelden alıp oraya götürecek arabanın saatini falan kararlaştırdık.
Ertesi sabah Burcu belki en az öğrencileri kadar heyecanlı idi.Erkenden kalkan Burcu giyinmiş ve kahvaltıya benden önce inmişti.O sabah onu tayyörü içine görünce böyle bir öğretmene düşen çocukların ne kadar şanslı olduğunu düşündüm.
  Bir gece önce Yaz okulunun Düzce basınındaki yankılarını okumuştuk internette. Düzce basını Burcu'ye her konserinde ço büyük yer vermişti. Bu olayda Rektör Hanım'ın tanıtımı da tartışılamazdı.
  Burcu ile ders vereceği okula gittiğimizde kursa kayıt yaptıran öğrencileri ve velilerini beklerken gördük. Kursa katılan öğrencileri görünce Burcu biraz buruldu. Zira bu kadar tanıtıma daha geniş kapsamlı bir katılım bekliyordu. Kursa katılmak üzere 5,6 öğrenci vardı bekleyen.
  Burcu tüm öğrenci ve velileri bir araya topladığı salonda kursun içeriği konusunda bir ön açıklama konuşması yaptı önce. Sonra tüm öğrencileri tanımak ve müzik geçmişlerini öğrenmek için tek tek konuşmalara geçti. Öğrencilerin hepsinin seviyesi farklı idi. Ders saatlerini düzenleyerek her öğrenci ile ayrı ayrı ders yapacağını ama derslerin açık olduğunu ve isteyen öğrenci ve velilerin izleyecebileceğpini belirtti.Bu Bu olay Burcu'nun bütün yurt dışı masterclasslarda rastladığı bir uygulama idi.
 Burcu çok sabırlı ve çok güçlü bir öğretmendi. Bunu o kursta br kez daha anladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder