Hürriyet

10 Şubat 2015 Salı

Yılbaşından sonra Amerika yolculuğumuz başlıyor Burcu ile

Noel tatili için ülkesine gelen Burcu Göker'i kötü bir olay da bekliyordu.Ailesine kavuşmanın mutluluğunda, basının röportajları ile başarısnı duyurmanın keyfini yaşayan Burcu'yu  kuzeni Sema Adalı Hanımın ani vefati yıkacaktı bu yoğun günlerde. Sema Hanımın Burcu ve benim için değeri çok büyüktü. Benden 12 yaş küçük olan Sema Burcu'dan da 12 yaş büyüktü. Burcu ile benim aramda olan bu çok nadide hanım doğduğu günden beri Burcu'yu bebeği gibi ayrı bir yerlere koymuştu yaşamında. Çok ani vukubulan bu vefat Burcu'yu yıktı ama önceden planlanmış programlarını  etkilemedi. Daha doğrusu Burcu'nun profesyonel sanatçılık anlayışı böyle olmasını gerektiriyordu.
Burcu noel tatili bitene kadar Türkiye'de kalacak ve tatil bitiminde beraber Amerika'ya dönecektik.Önceden biletlerimizi almış ve programımızı hazırlamıştık.
Sema'nın kaybından sonra Düzce Üniversitesi konseri ve İzmir seyahatı Burcu'yu ve beni bu üzücü ortamdan biraz uzaklaştırdı. Düzce Üniversitesi konserini bir önceki yazımda anlatmıştım.Burcu yılbaşından önce İzmir'de oturan ablasını ziyaret etmek ve yeğenlerini de görmek istiyordu.İzmir ziyareti Yeni Asır Televizyonunda bir programa konuk olmakla başladı.İzmir!e gelmişken Mayıs 2012 de İzmir'de gerçekleşecek konserlerin son görüşmelerini de yapmamız gerekiyordu.
Yeni Asır Televizyonu yılbaşı gecesi için bir kutlama mesajı istemişti Burcu'dan. Eve gelen kameramen Burcu'yu noel ağacının önünde yeni yıl kutlaması yaparken daha önce bu tip kutlamaları sadece popüler  sanatçılardan seyrettiğimi düşündüm. Bir klasik müzik sanatçısının yılbaşı gecesi saat 12 de yeni yıl kutlaması yapması pek alışılmış olay değildi televizyonda. Ama her şeyin bir ilki vardı.
Bu arada Ulusal Kanaldan aldığımız bir teklif bizi biraz düşündürdü. Canlı yayında Nilgün Serimoğlu Hanım'ın programına katılması istenen Burcu büyük bir onurla kabul etti bu teklifi. Tek sorun program yılbaşı günü gerçekleşecekti.
Anlaşılan biz Yılbaşı günü televizyonda olacaktık.İyi bir zaman planlaması ile hem televizyon programını hem de gece yeni yıl kutlamasını çok güzel gerçekleştirebilirdik. Sadece iyi planlamak lazımdı. Yılbaşı günü sabah kuaföre gidip saçlarımızı yaptırdık, gece için giyeceklerimizi hazırlayıp yanımıza aldık. Zira televizyon programından sonra eve uğramadan davetli olduğumuz eve gidecektik.Gideceğimiz ev için aldığımız hediyeler ve diğer malzemeleri de sabahtan arabaya yerleştirdik. Bu arada en büyük destekçimiz bize bu koşuşturmalara ne gerek var demeden yardımcı olan eşimdi.
Televizyon kanalına erken bile gelmiştik .Hemen yakındaki şık bir kafede güzel bir noel öğle yemeği yedik üçümüz.Kar yağıyordu. İstiklal caddesinin o yeni yıl için süslenmiş güzel atmosferinde yüzümüze düşen kar taneleri altında Televizyon kanalına geldik. Yeni bir yılın mutlu bekleyişi içinde Burcu'nun başarılarını izlemek çok zevkliydi.
Programdan önce Nilgün hanımla sohbet ederken birden bana'Siz neden yayına konuk olarak katılmıyorsunuz, Burcu'nun annesisiniz ve onun başarıları , gelişimi , bu zorlu mücadelesi konusunda sizin de söyleyecek bir kaç cümleniz vardır.'dedi.Evet anlatacak çok şeyim vardı bu konuda.Ayrıca  saçım, kıyafetim bir canlı yayına katılacak durumda idi. Yayından  çıkıp bir yeni yıl partisine katılacağımızdan oldukça özen göstermiştim kıyafetime ve saçıma.
Ben bu teklifi zevkle kabul ettim:Canlı yayının çok zor olduğunu ve adeta bir canlı bomba olduğunu, ağızdan  çıkacak yanlış bir sözün sorumluluğunu Burcu'nun daha önceki canlı yayın denemelerinden biliyordum.Ama kendime güveniyordum. Bu yayını kazasız atlatacağıma inanıyordum.
Çok güzel bir yayın oldu. Burcu kemanı ile konuşması ile gene çok iyiydi. Ben de oldukça iyiydim.Sanki kırk yıldır canlı yayına çıkmış gibi heyecansız ve başarılı idim. Program bitiminde yeni yılı kutlamak için arkadaşlarımızın evine giderken bir başarılı günü daha atlatmanın mutluluğu içindeydik.
Bir kaç gün sonra Burcu ile Amerika'ya doğru yola çıkacaktık. Yeni yılın ilk günleri hazırlık yoğun olacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder