Hürriyet

3 Şubat 2015 Salı

2012 Yılı konser turnesi planlanıyor.

5 Haziran 2011 tarihli Kıbrıs Bellapais Festivali konserinin ertesi gün tüm dostlarımızla geniş bir Kuzey Kıbrıs turu yaptık. Tarih, turizm ve doğa yüklü be eşsiz gezinin ertesi gün biz İstanbul'a dönmek zorundaydık.Dostlarımızı bir kaç gün daha Kıbrıs'ta bırakarak İstanbul'a döndük. Bizim erken dönüşümüzün sebebi Burcu ve Eric'in hemen Şikago'ya hareket edecek olmalarıydı. Burcu ve Eric Şikago Lawrance Üniversitesinin kendilerine tahsis ettiği stüdyoda bir cd kaydına başlayacaklardı. Bu kaydın çekiminden sonra Burcu tekrar ülkesine dönecek ve yarım bıraktığı yaz tatiline devam edecekti. Eric de ailesinin olduğu Portage'ye gidip özlem giderecekti ailesi ile birlikte.
Her şey gençlerin planladığı gibi oldu. Kıbrıs dönüşü hemen Şikago'ya uçtular ve kayda girdiler.
Üç haftalık bir Amerika devresinden sonra Burcu tekrar Türkiye'ye döndü. Artık tatilimize bıraktığımız yerden devam edebilirdik.
Tatil aynı zamanda bir sonraki yılın konser planlaması ile de geçti. çeşitli Üniversiteler ile yapılan yazışmalar, konser salonları ile görüşmeler, 2012 yaz turnesi gene çok yoğun olacaktı.Her geçen yıl konser sayısı artıyordu.
Ağustos ayı sonunda Burcu'yu Amerika'ya yolcularken gene içim özlemle dolmaya başlamıştı bile. Burcu'yu çok yoğun da bir kış dönemi bekliyordu. Artık doktora tez çaışmalarında son dönemlere gelmişti.Çok problemli bir doktora dönemi geçiriyordu. Daha önceki yazılarımdan hatırlarsınız Burcu Florida State Üniversitesinde doktora çalışmasına başladığı hocasını daha doktoranın ilk aylarında kaybetmişti. Doktora danışmanı  olarak okulda beraber çalışacağı yeni hocası pek anlaşabildiği bir hanım değildi.Ayrıca Burcu'nun doktora tez konusu olarak de seçtiği konu Amerikali bir hocanın pek ihtisas dalına uymuyordu. Türk Bestecileri konulu tez bu konulara çok yabancı bir hoca için adeta Çin Alfabesi gibiydi.
Bu tez çalışmasında karşılaştığı teknk sorunlar da çok fazlaydı. Burcu da herkes gibi daha anlaşılır ve oluşturulması kolay bir konu seçebilirdi Doktora için. Ama bu Burcu'nun pek stili değildi. O daima zor ve daha zora planlanmıştı.
Kısacası Müslüman mahallesinde Salyangoz satmak gibi bir deyimle adlandıracağım bu doktora tez çalışması Burcu'yu epey yıpratacak gibi gözüküyordu. Nitekim daha sonra tez bitiminde başına gelen Subakut trioid iltihabı ve neticesinde  ömür boyu trioid hapı ile yaşama mecburiyeti bu zorlu doktora döneminin neticesidir.
Burcu bütün bu yoğun çalışmaların arasında aralık 2011 de noel tatili için Türkiye'ye gelmeyi planlamıştı. Aralık ortası gibi gelecek ve yılbaşının etresi beraberce Amerika'ya dönecektik. Ben bu zor döneminde ona biraz destek olmak amacıyla onunla birlikte gidecektim Amerika'ya.
 15 Aralık gibi Burcu Amerika'dan  noel tatili için Türkiye'ye geldi. Amacı dinlenmek ve ağustostan bu yana görmediği ve özlediği ailesi ile zaman geçirmekti. Ama çalışmak içine işlemiş olan Burcu gelir gelmez yoğun bir tempoya girdi. Daha Amerika'da iken çeşitli basın organları ile iletişim kuran Burcu Türkiye'ye gelince mayıs 2012 deki konserlerinin tanıtımı için yoğun bir tanıtım çalışmasına başladı. Mayıs 2012 de bir çoğu Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerde olmak üzere 12 den fazla konser için  program yapan Burcu hemen bu konserlerin tanıtımı için ulusal ve yerel basında yazılı ve sözlü olarak programlara katıldı ve röportajlar verdi. Konser tanıtımlarının çok büyük bir önem taşıdığını ve ancak bu şekilde konserlerinde daha fazla sayıda dinleyici kitlesine ulaşabileceğine inanan Burcu Göker tanıtım işine çok önem veriyor. Yaptığı işi tanıtamayan, layıki ile anlatamayan bir kişinin başarılı olacağına inanmayan Burcu  bu tanıtım işinde afiş. bilboard gibi tanıtım malzemelerinden daha fazla basının katkısını biliyor. Ulusal ve yerel basın gerek sözlü olarak gerek televizyon ve radyo olarak  dinleyicinin aklında daha etkili bir tesir yaratıyor. Klasik Müziğin ve klasik müzik sanatçısının da diğer sanat kolları kadar kendini tanıtmaya gerek duyduğunu biliyoruz. İşte Burcu Amerika'dan gelir gelmez televizyon, radyo programlarına katılarak, gazetelere röportaj vererek kendini ve müziğini anlattı.
 Bu tanıtımlar bazen İstanbul'da bazen de İstanbul dışında oldu.  Bu yoğun programımız içinde çok güzel olaylar da oldu. Bunlardan en önemlisini anlatmadan geçemeyeceğim. 17 Aralık cumartesi günü Burcu T.R.T HABER'de canlı yayında konuktu. Onu televizyonda gören ve daha önceden tanıyan Düzce Üniversiteli dostlarımızın daveti ile  Düzce Üniversite'sinde bir etkinliğe katıldık. Düzce üniversitesi Burcu'nun gönülden bağlı olduğu bir Üniversite.  Düzce Üniversitesi Rektörü Sayın Funda Sivrikaya Şerifoğlu hanım ile Burcu arasında büyük bir dostluk ve arkadaşlık bağı oluştu. Bu güzel bağ daha sonra Düzce ve Düzce Üniversite'sine duyulan sevgi ile pekişerek büyüdü. O günden bu yana Burcu  Düzce'ye büyük bir gönül bağı ile bağlı. Bundan 5 yıl öncesinde Burcu'nun sadece Türkiye'nin bir ili olarak bildiği, Eric'in ise adını bile duymadığı bu güzel şehir ve o güzel şehrin gittikçe artan şekilde DEĞER ÜRETEN ÜNİVERSİTE'si, bu Üniversitenin güzel insanları  Burcu'nun hep kalbinde. 26 Aralık günü Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda  Düzce Üniversitesi tarafından emekli Bakanlarımızdan Sayın Yaşar Yakış Beye ve gene emekli milletvekillerimizden sayın Necmi Hoşver Beye fahri doktora ünvanı verildi. Bu törende Burcu da kemanı ile müziği ile katkıda bulundu. Bu sevgi, dolu güzel törenin ardından kucaklarımızda çiçeklerimiz, kalbimizde büyük sevgimiz ile dönerken Burcu ve ben içimizin sevgi ile ne kadar dolu olduğunu düşündük. Gönül bağı ile bağlı olmak böyle bir şey olsa gerek


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder